Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquesta forma de preparar les olives és la més ràpida, tant en l'elaboració com en el consum. Nosaltres les olives les comprem a un pagès empordanès, que el tenim a prop, així que aneu al vostre mercat més proper, i segur que algun pagès en tindrà. Sempre que es pugui, amb el consum més pròxim i de qualitat.
Ingredients: olives, aigua, sal, cireretes, herbes aromàtiques: fonoll silvestre, sajolida, llorer.
Elaboració: Rentem les olives i amb una pedra o massa de fusta, les partim amb un cop una per una, damunt d'una taula de fusta. I les posem en un escorredor per després esbandir-les. Per dur a terme aquesta operació aneu molt alerta amb els esquitxos ja que el suc d’oliva verda taca molt i costa molt d'eliminar.
Posteriorment, les posem en un recipient de vidre on al fons posem unes miques d'herbes aromàtiques a gust, una capa d'olives, una cirereta, una capa d'olives, i així fins a arribar a dalt del pot. Al damunt de tot hi podeu posar unes branquetes de fonoll i una fulla de llimoner si en teniu, perquè no surin les olives. I ja les podreu posar amb salmorra.
En un altre recipient de vidre o ceràmica, poseu aigua i sal. Un truc per saber si heu posat prou sal, és posar un ou a dins. Si sura , treien la punta (com si fos una coronella de capellà), és que n'hi ha prou. I amb l'ajuda d'un got, empleneu els pots de vidre on teniu les olives, fins a dalt. I ja les podreu tapar. Sobretot no feu servir cap estri de metall que les olives us quedarien oxidades i estovades.
Amb aquesta recepta diuen que es poden consumir al cap de quinze dies si us agraden més fortes, però quan més es tarda, per a mi, són més bones. Això va a gustos. Això sí, s’han de guardar en un lloc fosc, sec i fresc. Segur que quan les proveu, no voldreu olives només que de casolanes. Boníssimes!