Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: pebrots del piquillo en conserva ja escalivats, fesols de Sta. Pau bullits, llet vegetal sense sucres afegits, all en pols o un gra d'all fresc, pebre negre molt, sal. Per la Salsa: pebrots escalivats, nata vegetal (avui en dia ja n'hi ha de comercialitzada de molts tipus), sal, pebre negre, una mica de cibulet o julivert fresc per decorar.
Elaboració: Aquesta recepta és d'aquelles receptes fàcils i que fa quedar la mar de bé amb els convidats. Se sol preparar a l'estiu, ja que és un àpat que entra molt bé fresquet.
Primer de tot preparem el farcit amb fesols de Santa Pau bullits, però si no en teniu, podeu fer servir uns fesols del ganxet, per exemple. Els posem en un recipient per triturar amb un raig de llet vegetal, un raig d'oli d'oliva verge, una mica d'all en pols o en gra, com preferiu, pebre i sal si ho voleu un pèl més salat. Ho tritureu tot fins a aconseguir una textura pastosa. Proveu de gust i afegiu si us convé més sal o pebre. I ho guardeu en una mànega pastissera a la nevera.
Preparem la salsa. Agafem pebrots escalivats, que poden ser també en conserva o casolans, els posem a dins un recipient juntament amb la nata vegetal, la sal i el pebre a gust i ho triturem fins a aconseguir una textura semi-líquida. Ho reservem a la nevera.
Traiem la mànega pastissera que tenim reservada a la nevera i li posem una broca llarga per farcir. Agafem els pebrots del piquillo sencers, i un per un els introduïm la pasta de fesol i els deixem reservats a dins d'una plata a la nevera fins a l'hora de servir.
A l'hora d'emplatar poseu un plat amb pebrots farcits per cada comensal, i al damunt una mica de salsa de pebrot amb cibulet o julivert trinxat. Deliciosos.