Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: un parell de manats o dues bosses d'espinacs frescos, una ceba, un gra d'all, sal, oli d'oliva.
Per la salsa de beixamel: 4 cullerades de margarina, 4 cullerades rases de farina, 1 litre de llet vegetal sense sucre, sal, pebre, nou moscada al gust, formatge vegà ratllat, tipus mozzarella.
Elaboració: Renteu bé les espinaques, talleu-les una mica i les reservem. Pelem, rentem i tallem la ceba ben trinxada, i l'all a làmines. Posem una cassola al foc amb un bon raig d'oli d'oliva i hi posem l'all laminat. El daurem i hi tirem la ceba. Quan estigui melosa, tirem els espinacs i ho tapem. El mateix vapor de la verdura, farà que es redueixin de volum i es coguin. Quan redueixin, ho saleu i aneu remenant, que es coguin fins que hagin perdut l'aigua. I ho reservem.
Mentre, fem la salsa de beixamel vegana: poseu la margarina en un cassó al foc i la desfeu, tireu les cullerades de farina i l'enrossiu (si no ho féssiu, tindria gust de farina crua). Un cop rossa, s’incorpora a poc a poc la llet sense parar de remenar (perquè no se us enganxi, va molt bé remoure amb unes varetes). Salpebreu-ho i poseu una mica de nou moscada. Coure sense parar de moure, ja que si no, se us enganxaria i quedarien grumolls. Quan estigui espessa, reserveu i prepareu l'emplatat per portar a gratinar.
Podeu servir-ho amb cassoletes individuals de fang, però també es pot fer en una safata. Poseu una mica de salsa de beixamel al fons de la cassoleta, i després a sobre, hi poseu les espinaques a gust de quantitat. A sobre, ho cobriu bé amb beixamel i ho acabeu amb formatge vegà tipus mozzarella, i quan tingueu totes les espinaques repartides a cada cassoleta, amb la seva beixamel amb formatge, ho poseu al forn a gratinar. Quan estigui daurat ja ho podreu servir.
Compte que cremarà! Poseu uns estalvis a sota! Delicioses!