Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: un paquet de seitan, farina de cigró o de blat, aigua, pa ratllat, oli d'oliva.
Elaboració: Agafeu el paquet de seitan, l'obriu i l'esbandiu una mica perquè ve amb líquids conservants. Talleu en filets ben prims i els poseu en un plat amb compte i els saleu lleugerament. En un altre plat, prepareu una mica de farina de cigró o de blat, en un altre, una mica de llet vegetal i en un tercer plat, pa ratllat. I poseu una paella amb oli d'oliva a escalfar al foc.
Agafeu amb compte cada filet de seitan que ja tindreu salat, primer l'enfarineu, l'espolseu perquè tregui l'excés de farina, i després el remulleu per les dues cares en la llet vegetal. Deixeu que gotegi i seguidament el poseu en el pa ratllat. Quan quedi ben empanat per les dues bandes, el poseu en compte a la paella quan l'oli estigui ben calent. El foc ha d'estar a foc mig perquè si no us quedaria només torrat dels voltants i cru pel mig. Ha de quedar torrat uniformement tota la superfície al mateix temps i per això s'ha de tenir el foc mig.
Un cop estigui torrat pels dos costats, el poseu en un plat amb paper absorbent per treure l'excés d'oli. Ho feu amb tots els filets. Serviu-ho de seguida amb una mica d'amanida per contrarestar el fregit, però també s'escau molt bé amb unes patates fregides.