Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Heu de tenir preparats pots de vidre amb tapa hermètica, i esterilitzats, perquè el producte no se us faci malbé i duri molt més temps.
Així que millor ho prepareu el dia abans. Submergiu els pots buits i oberts, i les tapes, en una olla amb aigua bullent durant un quart d'hora, amb un drap de cotó al fons per evitar que amb els cops de l'aigua, es trenquin els pots dins l'olla. Els escorrem cap per avall sobre un drap net, i els deixem refredar. Ja estaran preparats per emplenar.
Ingredients: un quilo de llimones, 750 gr de sucre.
Elaboració: Per fer melmelada, primer de tot hem de treure l'amargor que aporta la pell blanca de les llimones, tallant-les a quarts i posant-les en aigua durant tres dies, canviant l’aigua dos cops al dia.
Després escorrem les llimones que teníem en aigua durant tres dies i les posem en un cassó per anar al foc juntament amb el sucre. Per cada quilo de llimones jo poso 750 gr. de sucre, però podeu posar-ne més o menys, depenent de si la voleu més dolça, o menys.
Ho deixem al foc tot remenant de tant en tant, a foc mig-baix, durant almenys una hora, que ja veureu que va confitant. És l'hora de passar la batedora i ho tritureu tot. I ja ho podreu posar dins de pots de vidre esterilitzats, en calent. Ho tapeu i ho poseu de cap per a baix damunt d'un drap, fins que quedin freds, o bé posar-los al bany maria vint minuts per fer el buit. Recordeu-vos d'etiquetar-les amb el nom del contingut i la data que l'heu fet.
I ja es podran guardar tot l'any per fer postres o menjar-la directament. Una manera perfecta de consumir llimones tot l'any!