Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Seguint les tradicions gastronòmiques que marca el calendari, la primavera és la celebració del final d'abstinència de l'hivern! Comença la producció i la fertilitat a la primavera! A Catalunya hi ha una gran varietat de postres dolces que en fan referència, lligades a costums i tradicions arrelades al territori. Però tots tenen en comú, que el sol comprar el padrí pel fillol, i que es comparteix el dilluns de Pasqua amb amics i família. I si no en voleu comprar perquè no en trobeu de veganes, feu-la vosaltres mateixos. I gaudiu-la!
Ingredients: 150 gr farina de blat, 150 gr de farina d'ametlles, 120 gr de sucre, un got d'oli d' oliva, 1 iogurt de soja natural, 125 ml de llet d'ametlles, la ratlladura de la pell d'una llimona, el suc d'una llimona, 1 sobre d'impulsor químic. Pel farcit: confitura de maduixa. Per decorar: una teula de xocolata negra per fondre, una cullerada de margarina, algun fruits sec com avellana torrada trinxada (o anous) i figuretes diverses de xocolata negra.
Elaboració: Pre-calenteu el forn a 180º mentre feu la preparació del pastís. En un bol, posem els ingredients secs i tamisats. Incorporem els ingredients humits i ho barregem amb l'ajuda d'unes varilles fins a aconseguir una pasta homogènia. Agafem un motlle i pintem l'interior d'oli d'oliva i espolsem farina perquè no s'enganxi. Traiem l'excés de farina i hi aboquem la massa preparada.
Ho enfornem durant uns 40 minuts. Punxem al mig amb una punxa, si surt neta és que està cuit. Ho traiem del forn i ho deixem refredar completament. Quan estigui ben fred podeu tallar el pastís per la meitat de forma transversal. Separeu amb compte, i amb l'ajuda d'una cullera poseu a la part de sota una capa generosa de confitura de maduixa i ho torneu a tapar.
Aquesta és la base de la nostra mona. Ara podeu decorar-la al vostre gust. A nosaltres ens agrada molt de xocolata, així que hem triat aquesta opció a veure si us agrada.
Prepararem un bany maria. Posem un cassó amb aigua al foc i a dins, li posem un bol amb la xocolata trencada a trossos amb una cullerada de margarina fosa, i ho escalfem fins a fondre. Un cop fosa, banyem tota la superfície del pastís per tots els costats. Si us sobre xocolata podeu escampar-la per damunt d'un paper de forn, amb l'ajuda d'un ganivet i l'aneu aplanant (quan estigui presa la podreu trencar i posar de decoració al pastís). Abans que se us quedi presa la xocolata al pastís, decoreu-la i espolseu pel damunt avellana trinxada i col·loqueu figuretes de xocolata i la resta de xocolata de cobertura perquè us quedin enganxats. Senzilla, bona i vistosa! I a gaudir!