Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
En les receptes de conserves, heu de tenir preparats pots de vidre amb tapa hermètica, i els heu de tenir esterilitzats. D'aquesta manera el producte dura molt més temps.
Així que millor els prepareu el dia abans. Submergiu els pots buits i oberts, i les tapes, en una olla amb aigua bullent durant un quart d'hora, amb un drap de cotó al fons, per evitar que amb els cops de l'aigua, es trenquin els pots dins l'olla. Els escorrem cap per avall sobre un drap net i els deixem refredar. Ja estaran preparats per emplenar.
Ingredients: 1kg de fruita x 500gr. de sucre x el suc d'una llimona per conservar.
Elaboració: Renteu les maduixes, treieu el botó verd de sobre, i les talleu a quarts. Poseu-les en una cassoleta amb el sucre i el suc de la llimona. Ho remeneu tot amb una espàtula de fusta per tal de barrejat els ingredients.
Engegueu el foc i quan arrenqui el bull, el sucre es desfà i comença la cocció. Ho heu de coure a foc mig durant uns 40 minuts, remenant de tant en tant perquè no se us cremi. Aixafeu una mica les maduixes a dins el cassó. Per saber la consistència de la confitura, es pot posar una cullerada al centre d'un plat, s'inclina el plat, i si cau una la llàgrima que no sigui massa líquida i es queda freda i presa, ja estarà. Si ja és al vostre gust, apagueu el foc.
S'omplen els pots de vidre amb l'ajuda d'un cullerot i un embut, en calent. S'omplen fins a dalt de tot, i ràpidament es tapen i es capgiren sobre un drap (d'aquesta manera, es fa el buit).
Quan ja són freds, s'etiqueten amb el nom de la fruita i la data i es guarden, ben bé per un any, en un lloc fresc, sense humitat i fosc.