Search this site
Embedded Files

Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!

Cuina de l'horta
  • Inici
  • Receptes
    • Aperitius
      • Paté d'esbergínies
      • Mandonguilles de cigrons fregides
      • Croquetes de bolets
      • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
      • Truitetes de ceba i carbassó
      • Paté de pebrot
      • Conserva d'Olives
      • Olives trencades
      • Paté d'albergínies i fruits secs
      • Sobrassada vegana
    • Entrants
      • Escudella
      • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
      • Amanida de llenties
      • Sopa de negritus
      • Crema de carbassa
      • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
      • Sopa de verdures
      • Espàrrecs amb beixamel
      • Sopa de fideus
      • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
      • Amanida de tomata i ceba
      • Bolets a la brasa amb all i julivert
      • Amanida de tomata
      • Amanida de tomata i figues
      • Xató vegà
      • Escalivada
      • Empedrat
      • Patata farcida d'ensaladilla russa
      • Amanida de tomata i verdures confitades
      • Crema freda d'Ametlles
      • Amanida silvestre de verdolagues
      • Amanida de figues
      • Amanida de patates
      • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
      • Sopa de pa i fredolics
    • Plats principals
      • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
      • Paella d'arròs de bolets
      • Patates Cim-i-tomba
      • Paella d'arròs amb alls tendres
      • Estofat de patates i pastanaga
      • Cassola de fesols amb verdures, al forn
      • Llenties vídues estofades
      • Fesols bullits amb o sense verdura
      • Carxofes ofegades amb fruits secs
      • Estofat de seitan amb naps negres
      • Coca de trompetes de la mort
      • Mil fulls d'esbergínies
      • Carxofes a la brasa
      • Fricandó amb bolets
      • Patates trencades en oli d'all
      • Truita de trinxat
      • Seitan rebosat
      • Guisat de bledes i patates
      • Bledes amb salsa d'ametlles
      • Arròs a la cassola amb carxofes
      • Guisat de fesols, patates i bolets
      • Mandonguilles amb bolets
      • Naps negres amb bolets
      • Mandonguilles de cigrons amb tomata
      • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
      • Guisat de faves i pèsols
      • Cigrons amb espinacs
      • Canelons de bolets
      • Fideus a la cassola amb verdures
      • Calçots a la romana
      • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
      • Guisat de carxofes, faves i pèsols
      • Amanida d'arròs
      • Rostit de patates amb prunes i pinyons
      • Mandonguilles amb pèsols
      • Coca de recapte d'escalivada
      • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
      • Coliflor i Bròquil rebosat
      • Espinacs amb beixamel
      • Fesols vermells i patates saltats a la paella
      • Patata i mongeta
      • Macarrons amb tomata
      • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
      • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
      • Esbergínies farcides de xampinyons
      • Xamfaina amb fesols del ganxet
      • Cigrons amb ceba i fruits secs
      • Canelons de carxofa
      • Estofat de verdures i carxofes
      • Agafasants
      • Llenties i Faves guisades
      • Estofat de verdures
      • Pastís salat fred de carbassó
      • Mandonguilles d'esbergínies
      • Cassola de fesols amb xampinyons
      • Seitan amb bolets i cebes
      • Estofat de tubercles
      • Entrepà de Gírgoles
      • Xamfaina
      • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
      • Patates amb bolets
    • Berenars i Postres
      • Magdalenes de xocolata
      • Melmelada de pruna groga
      • Ganyips de fruits secs
      • Crusans vegans
      • Tortell de Reis vegà
      • Taronja i maduixetes al licor de taronja
      • Mona de Pasqua
      • Pa amb oli i olives
      • Pa amb oli i xocolata
      • Pa amb raïm
      • Tortell de rams
      • Rotlles de xocolata
      • Magdalenes de fruits secs
      • Torradetes de Sta.Teresa veganes
      • Crema de cacau casolana
      • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
      • Pastís de xocolata negra
      • Rosquilles de vi dolç i sèsam
      • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
      • Coca amb prunes i cabell d'àngel
      • Licor de llimona
      • Confitura de maduixa
      • Melmelada de llimona
      • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
      • Braç de gitano amb nata vegana
      • Taronja confitada
      • Grills de Taronja banyats en xocolata
      • Pastes pel tè o cafè
      • Ensaïmada de cabell d'àngel
      • Magdalenes decorades
      • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
      • Codonyat
      • Gelat vegà de "nata" i xocolata
      • Maduixes amb ocolata
      • Base de mona: la Sara de confitura i crema
      • Coca de Sant Joan
  • Contacte
Cuina de l'horta
  • Inici
  • Receptes
    • Aperitius
      • Paté d'esbergínies
      • Mandonguilles de cigrons fregides
      • Croquetes de bolets
      • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
      • Truitetes de ceba i carbassó
      • Paté de pebrot
      • Conserva d'Olives
      • Olives trencades
      • Paté d'albergínies i fruits secs
      • Sobrassada vegana
    • Entrants
      • Escudella
      • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
      • Amanida de llenties
      • Sopa de negritus
      • Crema de carbassa
      • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
      • Sopa de verdures
      • Espàrrecs amb beixamel
      • Sopa de fideus
      • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
      • Amanida de tomata i ceba
      • Bolets a la brasa amb all i julivert
      • Amanida de tomata
      • Amanida de tomata i figues
      • Xató vegà
      • Escalivada
      • Empedrat
      • Patata farcida d'ensaladilla russa
      • Amanida de tomata i verdures confitades
      • Crema freda d'Ametlles
      • Amanida silvestre de verdolagues
      • Amanida de figues
      • Amanida de patates
      • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
      • Sopa de pa i fredolics
    • Plats principals
      • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
      • Paella d'arròs de bolets
      • Patates Cim-i-tomba
      • Paella d'arròs amb alls tendres
      • Estofat de patates i pastanaga
      • Cassola de fesols amb verdures, al forn
      • Llenties vídues estofades
      • Fesols bullits amb o sense verdura
      • Carxofes ofegades amb fruits secs
      • Estofat de seitan amb naps negres
      • Coca de trompetes de la mort
      • Mil fulls d'esbergínies
      • Carxofes a la brasa
      • Fricandó amb bolets
      • Patates trencades en oli d'all
      • Truita de trinxat
      • Seitan rebosat
      • Guisat de bledes i patates
      • Bledes amb salsa d'ametlles
      • Arròs a la cassola amb carxofes
      • Guisat de fesols, patates i bolets
      • Mandonguilles amb bolets
      • Naps negres amb bolets
      • Mandonguilles de cigrons amb tomata
      • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
      • Guisat de faves i pèsols
      • Cigrons amb espinacs
      • Canelons de bolets
      • Fideus a la cassola amb verdures
      • Calçots a la romana
      • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
      • Guisat de carxofes, faves i pèsols
      • Amanida d'arròs
      • Rostit de patates amb prunes i pinyons
      • Mandonguilles amb pèsols
      • Coca de recapte d'escalivada
      • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
      • Coliflor i Bròquil rebosat
      • Espinacs amb beixamel
      • Fesols vermells i patates saltats a la paella
      • Patata i mongeta
      • Macarrons amb tomata
      • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
      • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
      • Esbergínies farcides de xampinyons
      • Xamfaina amb fesols del ganxet
      • Cigrons amb ceba i fruits secs
      • Canelons de carxofa
      • Estofat de verdures i carxofes
      • Agafasants
      • Llenties i Faves guisades
      • Estofat de verdures
      • Pastís salat fred de carbassó
      • Mandonguilles d'esbergínies
      • Cassola de fesols amb xampinyons
      • Seitan amb bolets i cebes
      • Estofat de tubercles
      • Entrepà de Gírgoles
      • Xamfaina
      • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
      • Patates amb bolets
    • Berenars i Postres
      • Magdalenes de xocolata
      • Melmelada de pruna groga
      • Ganyips de fruits secs
      • Crusans vegans
      • Tortell de Reis vegà
      • Taronja i maduixetes al licor de taronja
      • Mona de Pasqua
      • Pa amb oli i olives
      • Pa amb oli i xocolata
      • Pa amb raïm
      • Tortell de rams
      • Rotlles de xocolata
      • Magdalenes de fruits secs
      • Torradetes de Sta.Teresa veganes
      • Crema de cacau casolana
      • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
      • Pastís de xocolata negra
      • Rosquilles de vi dolç i sèsam
      • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
      • Coca amb prunes i cabell d'àngel
      • Licor de llimona
      • Confitura de maduixa
      • Melmelada de llimona
      • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
      • Braç de gitano amb nata vegana
      • Taronja confitada
      • Grills de Taronja banyats en xocolata
      • Pastes pel tè o cafè
      • Ensaïmada de cabell d'àngel
      • Magdalenes decorades
      • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
      • Codonyat
      • Gelat vegà de "nata" i xocolata
      • Maduixes amb ocolata
      • Base de mona: la Sara de confitura i crema
      • Coca de Sant Joan
  • Contacte
  • More
    • Inici
    • Receptes
      • Aperitius
        • Paté d'esbergínies
        • Mandonguilles de cigrons fregides
        • Croquetes de bolets
        • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
        • Truitetes de ceba i carbassó
        • Paté de pebrot
        • Conserva d'Olives
        • Olives trencades
        • Paté d'albergínies i fruits secs
        • Sobrassada vegana
      • Entrants
        • Escudella
        • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
        • Amanida de llenties
        • Sopa de negritus
        • Crema de carbassa
        • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
        • Sopa de verdures
        • Espàrrecs amb beixamel
        • Sopa de fideus
        • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
        • Amanida de tomata i ceba
        • Bolets a la brasa amb all i julivert
        • Amanida de tomata
        • Amanida de tomata i figues
        • Xató vegà
        • Escalivada
        • Empedrat
        • Patata farcida d'ensaladilla russa
        • Amanida de tomata i verdures confitades
        • Crema freda d'Ametlles
        • Amanida silvestre de verdolagues
        • Amanida de figues
        • Amanida de patates
        • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
        • Sopa de pa i fredolics
      • Plats principals
        • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
        • Paella d'arròs de bolets
        • Patates Cim-i-tomba
        • Paella d'arròs amb alls tendres
        • Estofat de patates i pastanaga
        • Cassola de fesols amb verdures, al forn
        • Llenties vídues estofades
        • Fesols bullits amb o sense verdura
        • Carxofes ofegades amb fruits secs
        • Estofat de seitan amb naps negres
        • Coca de trompetes de la mort
        • Mil fulls d'esbergínies
        • Carxofes a la brasa
        • Fricandó amb bolets
        • Patates trencades en oli d'all
        • Truita de trinxat
        • Seitan rebosat
        • Guisat de bledes i patates
        • Bledes amb salsa d'ametlles
        • Arròs a la cassola amb carxofes
        • Guisat de fesols, patates i bolets
        • Mandonguilles amb bolets
        • Naps negres amb bolets
        • Mandonguilles de cigrons amb tomata
        • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
        • Guisat de faves i pèsols
        • Cigrons amb espinacs
        • Canelons de bolets
        • Fideus a la cassola amb verdures
        • Calçots a la romana
        • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
        • Guisat de carxofes, faves i pèsols
        • Amanida d'arròs
        • Rostit de patates amb prunes i pinyons
        • Mandonguilles amb pèsols
        • Coca de recapte d'escalivada
        • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
        • Coliflor i Bròquil rebosat
        • Espinacs amb beixamel
        • Fesols vermells i patates saltats a la paella
        • Patata i mongeta
        • Macarrons amb tomata
        • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
        • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
        • Esbergínies farcides de xampinyons
        • Xamfaina amb fesols del ganxet
        • Cigrons amb ceba i fruits secs
        • Canelons de carxofa
        • Estofat de verdures i carxofes
        • Agafasants
        • Llenties i Faves guisades
        • Estofat de verdures
        • Pastís salat fred de carbassó
        • Mandonguilles d'esbergínies
        • Cassola de fesols amb xampinyons
        • Seitan amb bolets i cebes
        • Estofat de tubercles
        • Entrepà de Gírgoles
        • Xamfaina
        • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
        • Patates amb bolets
      • Berenars i Postres
        • Magdalenes de xocolata
        • Melmelada de pruna groga
        • Ganyips de fruits secs
        • Crusans vegans
        • Tortell de Reis vegà
        • Taronja i maduixetes al licor de taronja
        • Mona de Pasqua
        • Pa amb oli i olives
        • Pa amb oli i xocolata
        • Pa amb raïm
        • Tortell de rams
        • Rotlles de xocolata
        • Magdalenes de fruits secs
        • Torradetes de Sta.Teresa veganes
        • Crema de cacau casolana
        • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
        • Pastís de xocolata negra
        • Rosquilles de vi dolç i sèsam
        • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
        • Coca amb prunes i cabell d'àngel
        • Licor de llimona
        • Confitura de maduixa
        • Melmelada de llimona
        • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
        • Braç de gitano amb nata vegana
        • Taronja confitada
        • Grills de Taronja banyats en xocolata
        • Pastes pel tè o cafè
        • Ensaïmada de cabell d'àngel
        • Magdalenes decorades
        • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
        • Codonyat
        • Gelat vegà de "nata" i xocolata
        • Maduixes amb ocolata
        • Base de mona: la Sara de confitura i crema
        • Coca de Sant Joan
    • Contacte

Coliflor i Bròquil rebosat

La Coliflor i el bròquil, són una verdura hivernal i que, a molts, costa de menjar. Potser perquè sempre l'hem menjat bullida, però realment, pot ser molt versàtil a la cuina: bullida o al vapor, servida amb oli o veganesa, saltada amb all a la paella, amb beixamel i formatge vegà, amb ametlles o nous, ofegada amb panses i pinyons, en forma de bunyols de coliflor... i si ho voleu més elaborat, amb forma de suflé o de pastís de verdures.

Com veieu, hi ha diverses maneres perquè ens agradi més menjar-ne. Avui us proposem una manera molt senzilla de menjar-la; amb un rebosat, però no fregit, no... sinó al forn.

Ingredients: coliflor i/o bròquil, oli d'oliva, pa ratllat, i una barreja de: sal, pebre negre, pebre vermell picant..., però podeu afegir les espècies que més us agradin, curry, comí, caiena... fins i tot ho podeu fer amb herbes aromàtiques en comptes d'espècies: sàlvia picada, farigola, romaní...

Elaboració: Agafeu les verdures i les rentem bé. Talleu en branquillons tota la verdura. En un boll petit, prepareu les espècies o herbes aromàtiques que heu triat per fer-les, tot ben triturat, juntament amb una mica de sal, i una bona quantitat de pa ratllat, tot ben barrejat, i reservem. Mentre, preparem la verdura, engegarem el forn a 200º que vagi escalfant.

En un bol gros, que hi càpiga tota la verdura tallada, la posem a dins i la untem tota amb oli d'oliva, que quedin tots els branquillons ben impregnats, però que no gotegin. I amb l'ajuda d'una cullera, hi poseu per sobre tota la barreja reservada d'espècies o herbes amb el pa ratllat, i ho barregem bé, que tot quedi "rebosat" amb aquesta mescla.

Ho posem damunt una safata d'anar al forn amb paper vegetal. Ben repartit i que els branquillons no es toquin entre sí. I ho portem al forn. Al principi, ho tindrem tancat perquè es faci amb el mateix vapor de la verdura, però al cap de quinze minuts, obrim un dit la porta del forn, perquè així no es cremi el rebosat. Podeu posar un drap perquè faci de tope i no es tanqui la porta. I de tant en tant, amb l'ajuda d'un parell de culleres de fusta, ho aneu remenant perquè així es facin de tots els costats. Deixeu-ho coure fins que quedi daurat.

Menjats temperat, amb una salsa d'acompanyament i un bon pa amb tomata, és una menja d'aquesta verdura sorprenentment bona!

Facebook Cuina de lhorta
cuina de l'horta a instagram
Google Sites
Report abuse
Page details
Page updated
Google Sites
Report abuse