Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
La Coliflor i el bròquil, són una verdura hivernal i que, a molts, costa de menjar. Potser perquè sempre l'hem menjat bullida, però realment, pot ser molt versàtil a la cuina: bullida o al vapor, servida amb oli o veganesa, saltada amb all a la paella, amb beixamel i formatge vegà, amb ametlles o nous, ofegada amb panses i pinyons, en forma de bunyols de coliflor... i si ho voleu més elaborat, amb forma de suflé o de pastís de verdures.
Com veieu, hi ha diverses maneres perquè ens agradi més menjar-ne. Avui us proposem una manera molt senzilla de menjar-la; amb un rebosat, però no fregit, no... sinó al forn.
Ingredients: coliflor i/o bròquil, oli d'oliva, pa ratllat, i una barreja de: sal, pebre negre, pebre vermell picant..., però podeu afegir les espècies que més us agradin, curry, comí, caiena... fins i tot ho podeu fer amb herbes aromàtiques en comptes d'espècies: sàlvia picada, farigola, romaní...
Elaboració: Agafeu les verdures i les rentem bé. Talleu en branquillons tota la verdura. En un boll petit, prepareu les espècies o herbes aromàtiques que heu triat per fer-les, tot ben triturat, juntament amb una mica de sal, i una bona quantitat de pa ratllat, tot ben barrejat, i reservem. Mentre, preparem la verdura, engegarem el forn a 200º que vagi escalfant.
En un bol gros, que hi càpiga tota la verdura tallada, la posem a dins i la untem tota amb oli d'oliva, que quedin tots els branquillons ben impregnats, però que no gotegin. I amb l'ajuda d'una cullera, hi poseu per sobre tota la barreja reservada d'espècies o herbes amb el pa ratllat, i ho barregem bé, que tot quedi "rebosat" amb aquesta mescla.
Ho posem damunt una safata d'anar al forn amb paper vegetal. Ben repartit i que els branquillons no es toquin entre sí. I ho portem al forn. Al principi, ho tindrem tancat perquè es faci amb el mateix vapor de la verdura, però al cap de quinze minuts, obrim un dit la porta del forn, perquè així no es cremi el rebosat. Podeu posar un drap perquè faci de tope i no es tanqui la porta. I de tant en tant, amb l'ajuda d'un parell de culleres de fusta, ho aneu remenant perquè així es facin de tots els costats. Deixeu-ho coure fins que quedi daurat.
Menjats temperat, amb una salsa d'acompanyament i un bon pa amb tomata, és una menja d'aquesta verdura sorprenentment bona!