Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Avui proposem una versió sana de la sobrassada mallorquina, totalment vegana.
Ingredients: un pot de tomates secs hidratats en oli d'oliva. Si no en teniu de casolans, en podeu comprar de comercialitzats. En podeu fer servir entre 80 i 100 gr. Uns 100 gr. de fruits secs en cru. Podeu fer servir una barreja, o només una classe de fruit sec: nous, avellanes, ametlles, pinyons, anacards... Un gra d'all, pebre vermell en pols, sal, oli d'oliva.
Elaboració: Piqueu els fruits secs prèviament i poseu-los, juntament amb les tomates seques i hidratades en oli d'oliva, a dins d'un pot per triturar. Reserveu l'oli. Aboqueu el gra d'all, una culleradeta de pebre vermell i una de sal i amb l'ajuda de l'oli d'oliva de les tomates, comenceu a triturar-ho tot. Ajudeu-vos de més oli d'oliva per anar emulsionant tot. Quan tingui textura de pomada, tasteu de gust per si cal afegir pebre, sal o oli. I quan estigui tot cohesionat, poseu en un pot i deixeu refredar una mica a la nevera perquè s'hidrati tot i l'oli qualli una mica. Us quedarà una textura molt semblant a la de la sobrassada coneguda.
Podeu menjar-la untada en torradetes o incorporar-la en algunes receptes com ara pel farcit de patates d'Olot. Repetireu segur!