Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: una ceba grossa, una safata de bolets al gust, una cullerada de margarina o mantega vegana, un got ben ple de farina de midó de blat de moro, llet vegetal sense sucres, sal, nou moscada, farina de cigró, una mica d'aigua, pa ratllat, oli d'oliva o de gira-sol.
Elaboració: Millor si les prepareu abans i les deixeu a la nevera a punt de fregir. Trinxeu la ceba i els bolets per separat, ben petit (podeu fer servir xampinyons), i ho poseu tot a sofregir en una paella amb una mica de margarina. Primer la ceba, i quan estigui melosa, els bolets trinxats. Quan estigui fet i els bolets hagin deixat anar tota l'aigua, hi afegiu un bon got de farina de midó blat de moro, tipus maizena (així en podran menjar els celíacs), i ho coeu amb l'ajuda d'una mica de llet vegetal. Aneu incorporant a poc a poc més llet vegetal, i aneu desfeu els grumolls fins que us quedi una pasta cremosa però consistent. Saleu, poseu una mica de nou moscada, i ho deixeu temperar a la nevera 24 hores. L'endemà, un cop estigui ben freda i compacta, n'agafeu una miqueta i aneu fent boletes de forma ovalada. Les passeu per farina i les unteu amb una barreja de farina de cigró i aigua, com una tempura, que substituiria l'ou. Ha de tenir una textura cremosa. I després les passeu per pa ratllat. En una paella amb abundant oli calent, que haurem escalfat a foc viu, aneu posant una a una les croquetes amb compte, fins que estiguin daurades (és un moment!). Les traieu i les poseu en un plat amb paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.
I ja les podreu menjar calentes, tèbies o fredes, acompanyades o soles! Bon profit!