Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Les coques de pa salades, són molt comuns a tota la Mediterrània. Potser les més populars són la pizza d'Itàlia, la coca de trempó de les Balears, o la coca de recapte nostra, però creieu-me que n'hi ha moltes més. Avui en farem una de salada, aprofitant les verdures de final d'estiu. Farem una coca de pebrots, molt semblant a la de trempó.
Ingredients: 500 gr de farina de blat, una culleradeta d'impulsor químic, mig got d'oli d'oliva verge, sal, cervesa. Pebrots vermells i verds a gust (jo tenia els pebrots verds llargs), una ceba, una tomata madura. Per condimentar, herbes seques aromàtiques que ens agradin, com la farigola, l'orenga, l'alfàbrega, el romaní... el que més us agradi. I unes escates de sal i un raig d'oli d'oliva.
Elaboració: En un bol posem la farina, el llevat, un polsim de sal, el mig got d'oli d'oliva, un raig de cervesa i pastem. Hem de posar tanta cervesa com la farina admeti fins a quedar una pasta homogènia. No passa res que quedi una mica enganxosa. Deixem que reposi tapada amb un drap mentre preparem les verdures.
Mentrestant encenem el forn entre 180° i 200° que es vagi escalfant. I netegem i tallem les verdures totes a quadrats: primer la ceba, després la tomata, i més tard els pebrots. Tota la verdura neta, feta a quadrats, i reservada en un plat.
En una plata d'anar al forn, disposem paper d'enfornar i hi estirem la massa per tota la superfície quadrada amb l'ajuda dels dits. Ha de quedar una massa no massa prima, ja que l'oli ajuda que sigui forta i cruixent i tot ajuda a aguantar el pes de les verdures, ja que la humitat també mulla la pasta i la debilita.
Un cop col·locada, hi posem les verdures totes ben repartides per tota la superfície de la massa. Hi posem un raig d'oli d'oliva ben repartit i enfornem fins que estigui daurada de les vores (màxim 30 minuts). La traiem del forn i deixem que reposi uns minuts i ja la podrem tallar a porcions i emplatar-la. Abans de servir, condimenteu-la una mica amb unes escates de sal al damunt, un polsim d'herbes seques i engrunades (jo he fet servir farigola), i un raig d'oli d'oliva. I ja estarà servida per menjar. Ja veureu que bona i cruixent us queda la pasta. Un àpat perfecte per menjar a l'estiu per sopar o en un dia de pícnic.