Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Amb l'arribada del bon temps, es té més ganes de fer excursions, anar a la platja, veure els amics, que no pas de cuinar. Doncs feu una bona amanida de l'hort amb ingredients de qualitat per dinar. És fàcil, ràpida i es pot guardar a la nevera fins a l'hora de menjar.
Ingredients: arròs bomba, sal, oli d'oliva, tomates variades petites, tipus cirereta o bombeta, alvocat, olives adobades artesanes variades, ceba tendra, pastanaga, tàperes... fruits secs (opcional).
Elaboració: Primer de tot, feu l'arròs. Agafeu una olla plena d'aigua amb una cullerada sopera de sal i la porteu a ebullició. Quan estigui bullint, tireu un quart de quilo d'arròs i el deixeu coure al dente i apagueu el foc. Deixeu que amb l'escalfor s'acabi de fer tot tastant algun gra d'arròs fins que resulti al nostre gust. Després, escorreu l'arròs i l'esbandiu en aigua freda per tallar la cocció. I el reserveu en l'escorredor mentre talleu les verdures.
Agafeu les tomates, les netegeu en aigua, les talleu per la meitat i les posem en un recipient fondo. Peleu la pastanaga i tallem a trossos no gaire grossos i les incorporem. Fem el mateix amb la ceba tendra. Obrim l'alvocat (heu de procurar que no estigui gaire madur, per poder-lo tallar bé i que no es desfaci quan el remeneu), traiem la pell i l'os i el tallem a daus i l'incorporeu. Afegiu un pot de tàperes en salmorra, que esbandireu abans de posar, unes bones olives artesanes adobades en sal i herbes, i si voleu, algun fruit sec com anous.
Ara afegiu l'arròs refredat, i ho barregeu tot ben barrejat fins que quedi homogeni. I ho tapeu i ho poseu a la nevera fins a l'hora de menjar.
Quan la vulgueu servir, ja ho tindreu ben fred, i aleshores ho podreu amanir. Si ho féssiu abans us quedaria tot pastat perquè l'oli amb el fred, queda pres.
Així que just abans de servir, regueu tot, ben regat amb un bon oli d'oliva empordanès, i una mica de sal, però podeu fer una vinagreta de mostassa, que queda molt bona. Refrescant i nutritiva!