Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: 100 gr de farina, 100 gr de sucre, 1 sobre de llevat, una mica de llet vegetal (a mi m'agrada molt la d'ametlles), sucre de llustre, fruites de temporades per decorar.
Per la nata: confitura o melmelada de temporada, nata de llet de coco o de soja. Podeu trobar nates comercialitzades a punt per muntar, però compte, que moltes ja venen ensucrades.
Elaboració: Barrejar els ingredients secs, tamisant la farina i el llevat, i després la llet. Un cop barrejats, ha de quedar una massa cremosa. Poseu-la damunt una safata del forn amb paper vegetal. Repartim per tota la superfície de la safata, ben repartida. Ha de quedar d'un o dos mil·límetres de gruix, ben primet.
Ho posem al forn a 180 graus que tindrem pre-escalfat uns vint minuts abans. Deixeu coure uns deu o dotze minuts, fins que estigui lleugerament daurat per sobre. Ho traiem i ho embolcallem en calent amb un drap, amb el paper i tot. Ho deixem refredar.
Mentrestant muntem la nata de llet vegetal. Afegim el sucre a gust en cas de no haver-n'hi. Muntem la nata amb batedor de varilles. Un cop feta, la reservem a la nevera una horeta.
I muntem el braç. Desenrotllem el drap amb compte i li traiem el paper del forn que encara hi tenim. Un cop estirat, hi posem confitura o melmelada ben repartida. Nosaltres l'hem posada de gerds. Després, al damunt, hi posem la nata i anem enrotllant. Ho posem en una safata/plata i ensucrem amb sucre de llustre. Decorem amb fruites fresques, seques o confitades. Ho guardem a la nevera fins a l'hora de servir. És molt senzill i és molt vistós, i per això quedareu molt bé si teniu convidats.