Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: una pastanaga, un parell de patates, una ceba, un porro, un tallet de col, un grapat de cigrons cuits (opcional), aigua, sal.
Elaboració: Agafem les verdures, les netegem, pelem i les tallem a talls, i les reservem. Posem un cassó en aigua amb una mica de sal i ho portem a ebullició. Incorporem les verdures i ho deixem fer xup-xup una horeta a foc mig baix. Un cop passat aquest temps ja podrem incorporar els cigrons, però si hi ha prou verdura i no voleu posar cigrons, també surt molt bona. Ho deixem mitja hora al foc perquè agafi el gust dels cigrons, si els hi heu posat.
Una vegada ho tingueu tot ben cuit, i sense apagar el foc, traiem la verdura amb l'ajuda d'una escumadora i la reservem a part. No passa res si en queden unes miques a dins el brou, ja que servirà per triturar-ho tot junt i quedarà més gustós i consistent. Ho tritureu, i ja podreu tirar fideus de cabell d'àngel, o de més gruixuts a gust, i ho porteu de nou a ebullició (tingueu en compte si voleu la sopa amb més caldo o més densa, per posar-ne més o menys). Just quan comença a bullir, si heu posat els de cabell d'àngel, com que són més prims i necessiten menys cocció, ja podreu tancar el foc i que s'acabin de fer amb la calor residual. Si són de pasta més gruixuda, deixeu-los coure cinc minuts més, tanqueu el foc i que s'acabin de fer en repòs uns cinc minuts més.
I ja podreu menjar-la ben calenta. Podeu posar-hi a més, una mica de la verdura treta, tallada a trossets petits. Per dies de fred, és un plat d'entrant que ressuscita i és molt senzilla de fer.