Search this site
Embedded Files

Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!

Cuina de l'horta
  • Inici
  • Receptes
    • Aperitius
      • Paté d'esbergínies
      • Mandonguilles de cigrons fregides
      • Croquetes de bolets
      • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
      • Truitetes de ceba i carbassó
      • Paté de pebrot
      • Conserva d'Olives
      • Olives trencades
      • Paté d'albergínies i fruits secs
      • Sobrassada vegana
    • Entrants
      • Escudella
      • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
      • Amanida de llenties
      • Sopa de negritus
      • Crema de carbassa
      • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
      • Sopa de verdures
      • Espàrrecs amb beixamel
      • Sopa de fideus
      • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
      • Amanida de tomata i ceba
      • Bolets a la brasa amb all i julivert
      • Amanida de tomata
      • Amanida de tomata i figues
      • Xató vegà
      • Escalivada
      • Empedrat
      • Patata farcida d'ensaladilla russa
      • Amanida de tomata i verdures confitades
      • Crema freda d'Ametlles
      • Amanida silvestre de verdolagues
      • Amanida de figues
      • Amanida de patates
      • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
      • Sopa de pa i fredolics
    • Plats principals
      • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
      • Paella d'arròs de bolets
      • Patates Cim-i-tomba
      • Paella d'arròs amb alls tendres
      • Estofat de patates i pastanaga
      • Cassola de fesols amb verdures, al forn
      • Llenties vídues estofades
      • Fesols bullits amb o sense verdura
      • Carxofes ofegades amb fruits secs
      • Estofat de seitan amb naps negres
      • Coca de trompetes de la mort
      • Mil fulls d'esbergínies
      • Carxofes a la brasa
      • Fricandó amb bolets
      • Patates trencades en oli d'all
      • Truita de trinxat
      • Seitan rebosat
      • Guisat de bledes i patates
      • Bledes amb salsa d'ametlles
      • Arròs a la cassola amb carxofes
      • Guisat de fesols, patates i bolets
      • Mandonguilles amb bolets
      • Naps negres amb bolets
      • Mandonguilles de cigrons amb tomata
      • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
      • Guisat de faves i pèsols
      • Cigrons amb espinacs
      • Canelons de bolets
      • Fideus a la cassola amb verdures
      • Calçots a la romana
      • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
      • Guisat de carxofes, faves i pèsols
      • Amanida d'arròs
      • Rostit de patates amb prunes i pinyons
      • Mandonguilles amb pèsols
      • Coca de recapte d'escalivada
      • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
      • Coliflor i Bròquil rebosat
      • Espinacs amb beixamel
      • Fesols vermells i patates saltats a la paella
      • Patata i mongeta
      • Macarrons amb tomata
      • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
      • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
      • Esbergínies farcides de xampinyons
      • Xamfaina amb fesols del ganxet
      • Cigrons amb ceba i fruits secs
      • Canelons de carxofa
      • Estofat de verdures i carxofes
      • Agafasants
      • Llenties i Faves guisades
      • Estofat de verdures
      • Pastís salat fred de carbassó
      • Mandonguilles d'esbergínies
      • Cassola de fesols amb xampinyons
      • Seitan amb bolets i cebes
      • Estofat de tubercles
      • Entrepà de Gírgoles
      • Xamfaina
      • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
      • Patates amb bolets
    • Berenars i Postres
      • Magdalenes de xocolata
      • Melmelada de pruna groga
      • Ganyips de fruits secs
      • Crusans vegans
      • Tortell de Reis vegà
      • Taronja i maduixetes al licor de taronja
      • Mona de Pasqua
      • Pa amb oli i olives
      • Pa amb oli i xocolata
      • Pa amb raïm
      • Tortell de rams
      • Rotlles de xocolata
      • Magdalenes de fruits secs
      • Torradetes de Sta.Teresa veganes
      • Crema de cacau casolana
      • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
      • Pastís de xocolata negra
      • Rosquilles de vi dolç i sèsam
      • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
      • Coca amb prunes i cabell d'àngel
      • Licor de llimona
      • Confitura de maduixa
      • Melmelada de llimona
      • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
      • Braç de gitano amb nata vegana
      • Taronja confitada
      • Grills de Taronja banyats en xocolata
      • Pastes pel tè o cafè
      • Ensaïmada de cabell d'àngel
      • Magdalenes decorades
      • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
      • Codonyat
      • Gelat vegà de "nata" i xocolata
      • Maduixes amb ocolata
      • Base de mona: la Sara de confitura i crema
      • Coca de Sant Joan
  • Contacte
Cuina de l'horta
  • Inici
  • Receptes
    • Aperitius
      • Paté d'esbergínies
      • Mandonguilles de cigrons fregides
      • Croquetes de bolets
      • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
      • Truitetes de ceba i carbassó
      • Paté de pebrot
      • Conserva d'Olives
      • Olives trencades
      • Paté d'albergínies i fruits secs
      • Sobrassada vegana
    • Entrants
      • Escudella
      • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
      • Amanida de llenties
      • Sopa de negritus
      • Crema de carbassa
      • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
      • Sopa de verdures
      • Espàrrecs amb beixamel
      • Sopa de fideus
      • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
      • Amanida de tomata i ceba
      • Bolets a la brasa amb all i julivert
      • Amanida de tomata
      • Amanida de tomata i figues
      • Xató vegà
      • Escalivada
      • Empedrat
      • Patata farcida d'ensaladilla russa
      • Amanida de tomata i verdures confitades
      • Crema freda d'Ametlles
      • Amanida silvestre de verdolagues
      • Amanida de figues
      • Amanida de patates
      • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
      • Sopa de pa i fredolics
    • Plats principals
      • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
      • Paella d'arròs de bolets
      • Patates Cim-i-tomba
      • Paella d'arròs amb alls tendres
      • Estofat de patates i pastanaga
      • Cassola de fesols amb verdures, al forn
      • Llenties vídues estofades
      • Fesols bullits amb o sense verdura
      • Carxofes ofegades amb fruits secs
      • Estofat de seitan amb naps negres
      • Coca de trompetes de la mort
      • Mil fulls d'esbergínies
      • Carxofes a la brasa
      • Fricandó amb bolets
      • Patates trencades en oli d'all
      • Truita de trinxat
      • Seitan rebosat
      • Guisat de bledes i patates
      • Bledes amb salsa d'ametlles
      • Arròs a la cassola amb carxofes
      • Guisat de fesols, patates i bolets
      • Mandonguilles amb bolets
      • Naps negres amb bolets
      • Mandonguilles de cigrons amb tomata
      • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
      • Guisat de faves i pèsols
      • Cigrons amb espinacs
      • Canelons de bolets
      • Fideus a la cassola amb verdures
      • Calçots a la romana
      • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
      • Guisat de carxofes, faves i pèsols
      • Amanida d'arròs
      • Rostit de patates amb prunes i pinyons
      • Mandonguilles amb pèsols
      • Coca de recapte d'escalivada
      • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
      • Coliflor i Bròquil rebosat
      • Espinacs amb beixamel
      • Fesols vermells i patates saltats a la paella
      • Patata i mongeta
      • Macarrons amb tomata
      • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
      • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
      • Esbergínies farcides de xampinyons
      • Xamfaina amb fesols del ganxet
      • Cigrons amb ceba i fruits secs
      • Canelons de carxofa
      • Estofat de verdures i carxofes
      • Agafasants
      • Llenties i Faves guisades
      • Estofat de verdures
      • Pastís salat fred de carbassó
      • Mandonguilles d'esbergínies
      • Cassola de fesols amb xampinyons
      • Seitan amb bolets i cebes
      • Estofat de tubercles
      • Entrepà de Gírgoles
      • Xamfaina
      • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
      • Patates amb bolets
    • Berenars i Postres
      • Magdalenes de xocolata
      • Melmelada de pruna groga
      • Ganyips de fruits secs
      • Crusans vegans
      • Tortell de Reis vegà
      • Taronja i maduixetes al licor de taronja
      • Mona de Pasqua
      • Pa amb oli i olives
      • Pa amb oli i xocolata
      • Pa amb raïm
      • Tortell de rams
      • Rotlles de xocolata
      • Magdalenes de fruits secs
      • Torradetes de Sta.Teresa veganes
      • Crema de cacau casolana
      • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
      • Pastís de xocolata negra
      • Rosquilles de vi dolç i sèsam
      • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
      • Coca amb prunes i cabell d'àngel
      • Licor de llimona
      • Confitura de maduixa
      • Melmelada de llimona
      • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
      • Braç de gitano amb nata vegana
      • Taronja confitada
      • Grills de Taronja banyats en xocolata
      • Pastes pel tè o cafè
      • Ensaïmada de cabell d'àngel
      • Magdalenes decorades
      • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
      • Codonyat
      • Gelat vegà de "nata" i xocolata
      • Maduixes amb ocolata
      • Base de mona: la Sara de confitura i crema
      • Coca de Sant Joan
  • Contacte
  • More
    • Inici
    • Receptes
      • Aperitius
        • Paté d'esbergínies
        • Mandonguilles de cigrons fregides
        • Croquetes de bolets
        • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
        • Truitetes de ceba i carbassó
        • Paté de pebrot
        • Conserva d'Olives
        • Olives trencades
        • Paté d'albergínies i fruits secs
        • Sobrassada vegana
      • Entrants
        • Escudella
        • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
        • Amanida de llenties
        • Sopa de negritus
        • Crema de carbassa
        • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
        • Sopa de verdures
        • Espàrrecs amb beixamel
        • Sopa de fideus
        • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
        • Amanida de tomata i ceba
        • Bolets a la brasa amb all i julivert
        • Amanida de tomata
        • Amanida de tomata i figues
        • Xató vegà
        • Escalivada
        • Empedrat
        • Patata farcida d'ensaladilla russa
        • Amanida de tomata i verdures confitades
        • Crema freda d'Ametlles
        • Amanida silvestre de verdolagues
        • Amanida de figues
        • Amanida de patates
        • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
        • Sopa de pa i fredolics
      • Plats principals
        • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
        • Paella d'arròs de bolets
        • Patates Cim-i-tomba
        • Paella d'arròs amb alls tendres
        • Estofat de patates i pastanaga
        • Cassola de fesols amb verdures, al forn
        • Llenties vídues estofades
        • Fesols bullits amb o sense verdura
        • Carxofes ofegades amb fruits secs
        • Estofat de seitan amb naps negres
        • Coca de trompetes de la mort
        • Mil fulls d'esbergínies
        • Carxofes a la brasa
        • Fricandó amb bolets
        • Patates trencades en oli d'all
        • Truita de trinxat
        • Seitan rebosat
        • Guisat de bledes i patates
        • Bledes amb salsa d'ametlles
        • Arròs a la cassola amb carxofes
        • Guisat de fesols, patates i bolets
        • Mandonguilles amb bolets
        • Naps negres amb bolets
        • Mandonguilles de cigrons amb tomata
        • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
        • Guisat de faves i pèsols
        • Cigrons amb espinacs
        • Canelons de bolets
        • Fideus a la cassola amb verdures
        • Calçots a la romana
        • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
        • Guisat de carxofes, faves i pèsols
        • Amanida d'arròs
        • Rostit de patates amb prunes i pinyons
        • Mandonguilles amb pèsols
        • Coca de recapte d'escalivada
        • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
        • Coliflor i Bròquil rebosat
        • Espinacs amb beixamel
        • Fesols vermells i patates saltats a la paella
        • Patata i mongeta
        • Macarrons amb tomata
        • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
        • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
        • Esbergínies farcides de xampinyons
        • Xamfaina amb fesols del ganxet
        • Cigrons amb ceba i fruits secs
        • Canelons de carxofa
        • Estofat de verdures i carxofes
        • Agafasants
        • Llenties i Faves guisades
        • Estofat de verdures
        • Pastís salat fred de carbassó
        • Mandonguilles d'esbergínies
        • Cassola de fesols amb xampinyons
        • Seitan amb bolets i cebes
        • Estofat de tubercles
        • Entrepà de Gírgoles
        • Xamfaina
        • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
        • Patates amb bolets
      • Berenars i Postres
        • Magdalenes de xocolata
        • Melmelada de pruna groga
        • Ganyips de fruits secs
        • Crusans vegans
        • Tortell de Reis vegà
        • Taronja i maduixetes al licor de taronja
        • Mona de Pasqua
        • Pa amb oli i olives
        • Pa amb oli i xocolata
        • Pa amb raïm
        • Tortell de rams
        • Rotlles de xocolata
        • Magdalenes de fruits secs
        • Torradetes de Sta.Teresa veganes
        • Crema de cacau casolana
        • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
        • Pastís de xocolata negra
        • Rosquilles de vi dolç i sèsam
        • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
        • Coca amb prunes i cabell d'àngel
        • Licor de llimona
        • Confitura de maduixa
        • Melmelada de llimona
        • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
        • Braç de gitano amb nata vegana
        • Taronja confitada
        • Grills de Taronja banyats en xocolata
        • Pastes pel tè o cafè
        • Ensaïmada de cabell d'àngel
        • Magdalenes decorades
        • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
        • Codonyat
        • Gelat vegà de "nata" i xocolata
        • Maduixes amb ocolata
        • Base de mona: la Sara de confitura i crema
        • Coca de Sant Joan
    • Contacte

Fesols de Santa Pau amb all i julivert

Els fesols són uns dels llegums preferits a Catalunya. Són incorporats a la dieta local des de temps immemorials. Una de les varietats de fesol amb denominació d’origen de la Garrotxa, és la dels fesols de Santa Pau. És un llegum molt preuat i característic que només preparat bullit, acompanyat d’un bon raig d’oli d’oliva, ja és deliciós. És saborós i melós, i no cal ni ressaltar-lo amb cap altra aliment, ja que per si sol, val molt.


Ingredients: mig quilo de fesols, aigua, sal, uns grans d'all, un manat de julivert, oli d'oliva.


Elaboració: Primer es posen en remull els fesols la nit abans. L’endemà s’escorren i es renten. Poseu una olla amb aigua i sal al foc i incorporeu els fesols. És important que es vagin escalfant amb l’aigua i no incorporar-los quan aquesta bull, per així mantenir sencer el fesol durant la cocció. L’aigua ha de cobrir dos dits els llegums, i a mesura que es couen, si no ho tapeu, n’heu d’anar afegint. Si podeu coure-les en aigua sense clor, molt millor, ja que d’això depèn la durada de la cocció i el resultat final dels fesols.


Heu d'anar comprovant la cocció, fins que els fesols siguin del vostre gust. El millor sabor s'obté amb una cocció llarga. Un cop cuits, deixeu-lo en repòs amb l'olla ben tapada una mitja hora perquè absorbeixin el suc i es tornin melosos. I ja els podeu escórrer, però guardeu l’aigua de la cocció per fer altres plats com sopes, arrossos o fideus a la cassola.


Escorreguts i encara calents, solament amb un raig d'oli d'oliva és com s'assaboreix, però també el podeu passar per la paella amb un altre acompanyament: amb ceba, all i julivert, bolets, truita, etc. Nosaltres us proposem que, un cop escorreguts, els mengeu amb all i julivert, ja veureu que bons!


Agafeu una paella i hi tireu un bon raig d’oli d’oliva. Un cop calent, hi tireu tres o quatre grans d'all trinxat i deixeu uns minuts tot remenant (per un quilo de fesols cuits li cal una cabeça d’alls). L’all no ha de daurar-se perquè de seguida se us cremaria i amarguejaria molt. Tot seguit, incorporeu julivert trinxat a just. Veure que en fregir el julivert deixa anar un bon aroma, és quan hi heu d’incorporar els fesols. Potser haureu d’afegir oli d’oliva, ja que aquests, absorbeixen molt l’oli. Coeu els fesols una bona estona sacsejant la paella per barrejar els ingredients (però no remeneu els fesols perquè se us desfarien). A mesura que se sofregeixen veureu que la textura dels fesols canvia perquè la pell que l’envolta amb contacte amb l’oli, queda com torradeta (que no rossa). És el moment de treure’ls de la paella.

I ja estaran. Els podeu servir acompanyats d’u bon vi i una bona amanida. Deliciosos!!!!

Facebook Cuina de lhorta
cuina de l'horta a instagram
Google Sites
Report abuse
Page details
Page updated
Google Sites
Report abuse