Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: un manat de bledes, mig quilo de patates, una ceba, una tomata madura, brou de verdures i/o llegums.
Elaboració: Trinxeu la ceba i la sofregiu en un dit d'oli d'oliva en una cassola. Quan estigui rossa hi posem la tomata ratllada i la sofregim juntament amb la ceba fins a quedar tot d'un color marronós. Pelem les bledes (dels fils del tronc, amb un pelador de patates) i les tallem. Separem els troncs de les fulles.
Tirem les fulles en una paella a part i les sofregim en oli d'oliva i tapat, a foc mig, perquè la mateixa aigua de la verdura les vagi ajudant a fer. Quan estiguin fetes afegim les fulles verdes, també tallades i les sofregim uns minuts. Ho incorporem a la cassola amb el sofregit.
Pelem les patates i les tallem una mica grosses i les incorporem. Ho cobrim tot amb el brou vegetal i deixem que cogui a foc mig baix, fins que quallin els aliments. Aneu rectificant de sal o aigua, si us cal. El guisat ha de tenir una textura cremosa. Quan estigui, tanqueu el foc i tapeu la cassola. Deixeu reposar uns minuts abans de servir.
Nota: Aquest guisat també pot ser de reaprofitament de verdura. Si teniu a la nevera sobres d'haver menjat patates amb bledes bullides, les podeu reaprofitar i posar a la cassola un cop fet el sofregit, juntament amb el brou.