Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients per a la massa (pasta de brioix): 350 gr de farina, 75 gr de sucre, 5 gr de sal, mig got de llet d'ametlles, 25 gr de llevat fresc, 50 gr de margarina, ratlladura de llimona, xocolata negra per fondre, un grapat de fruits secs (avellanes, ametlles o nous), sucre de llustre.
Elaboració: Es barregen els ingredients i s'amassa fins que quedi una bola homogènia. Deixeu reposar una horeta. Després, amb l'ajuda d'un corró, agafem la massa i l’estirem ben llarga i fina , de forma rectangular. I passem al farcit.
Agafem la xocolata que prèviament haurem fos amb una mica de margarina al bany maria, i untem tot el rectangle de la massa estirada. Hi espolsem pel damunt nous o avellanes trossejades i l'enrotllem com un braç de gitano. I anem fent llesques una mica gruixudes. Les posem en una plata i les aixafem lleugerament amb el palmell de la mà una mica. Les posem al forn que tindrem preescalfat a foc fort a 220º, uns deu minuts. Les traieu i deixeu refredar i ja estaran! Les podeu menjar tal qual, o pintades per sobre amb una mica de melmelada d'albercoc o préssec, o una mica de pols de fruits secs, o potser sucre de llustre. I ja teniu un berenar espectacular!