Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
L'estiu és la millor època de l'any per gaudir de la tomata, la seva temporada natural, i just quan acaba, en el moment que despunta la tardor i ens acomiadem del bon clima, és quan es poden ajuntar productes estiuencs amb els de tardor.
Avui us proposem que proveu de fer una amanida d'estiu amb ingredients de tardor d'aquí, de temprada i de proximitat; un dolç i salat. Inusual, i deliciós.
Ingredients: Una tomata madura, de temporada, tipus Barbastre, de Montserrat, de pebrot..., quatre figues madures de la varietat que us agradi més o tingueu a l'abast, formatge curat vegà, un grapat d'avellanes torrades, sal, oli d'oliva verge.
Elaboració: Agafeu la tomata, la renteu i la talleu a llesques no gaire primes. Poseu-les en un plat. Agafeu les figues, renteu-les bé i talleu-la a quarts, amb pell i tot. Poseu-la repartida damunt la tomata. Agafeu formatge curat vegà i amb un ganivet feu uns talls prims i trencadissos i els poseu pel damunt. Amaniu amb sal i un bon raig d'oli d'oliva. Acabeu amb unes quantes avellanes torrades trencades pel damunt. Podeu posar quatre olives, si voleu, però us assegurem que, no cal.