Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aprofiteu la temporada de la maduixa fresca del Maresme, per fer aquesta recepta, que és deliciosa!
Ingredients: 150 g de maduixes fresques, el suc de mitja llimona, 50 g de sucre, mig got d'aigua, 500 ml de nata vegetal (la podeu comprar ja muntada, en esprai, o per muntar), 70 gr de sucre.
Elaboració: Començarem per fer el cuolis. El coulis és una salsa que es fa barrejant un almívar, amb una mica del suc de llimona i una fruita, en aquest cas, la maduixa, tot ben triturat. Així que, primer posarem al foc en un cassó, l'aigua i el sucre perquè es fonguin, i mentre, netejarem i tallarem a talls petits les maduixes, i les incorporarem al cassó.
Deixem que redueixi tot i aixafem amb una forquilla les maduixes, perquè tot quedi integrat. Un cop tinguem una mena de salsa espessa, la reservem. No us amoïneu si us queden trossos grossos de maduixa. I ara muntem la nata.
Actualment, hi ha comercialitzada una gran varietat de nates vegetals, algunes ensucrades, d'altres no. Agafeu la que més us agradi i la munteu com les altres nates, amb un batedor de varilles, i a poc a poc, es va introduint el sucre, en el cas que no en tingui. Hem posat una mica d'orientació en la quantitat de sucre, però depenent de si us agrada la nata més o menys ensucrada, en poseu més o menys.
Un cop ja tingueu muntada la nata disposeu les copes. Al fons, una cullerada de la salsa de maduixa, i una bona cullerada de nata a sobre. I ho repetiu per capes, tenint en compte que, el coulis, millor que es vegi pels costats de la copa. Ho coroneu amb un fil de salsa i unes fulles de menta o una maduixa al damunt.
Poseu a la nevera almenys una hora abans de servir.
Senzill i vistós per als vostres convidats!