Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Per aquesta deliciosa coca, que pot servir per a qualsevol moment, fem servir els mateixos ingredients que per la coca de Sant Joan. L'únic que, en comptes de fer servir ou i llet, fem servir només farina, i llet d'ametlles. Ja veureu, proveu-la!
Ingredients: 250 gr de farina, 100 gr de farina d'ametlla, 50 gr de margarina o mantega vegana (es pot substituir per mig got d'oli d'oliva), 25 gr de sucre, 25 gr. de llevat fresc, un polsim de sal, 38 ml de llet vegetal, la pell d'una llimona ratllada. Per decorar: fruita fresca o en almívar, avellanes torrades trencades.
Elaboració: En un got, desfem el llevat amb la llet vegetal tèbia. En un bol a part, barregem els ingredients secs: el sucre, la pell de llimona i les farines. l després incorporem la margarina, el llevat desfet en la llet vegetal. I pastem amb ajuda de més farina, o de llet vegetal si us ha quedat més seca, fins a aconseguir una bola que gairebé no se us enganxi a les mans. Deixeu reposar un parell d'horetes, tapat.
Un cop passat aquest temps, i amb l'ajuda d'un corró, estirem la massa, en forma ovalada i d'un cm de gruix. I hi posem la fruita de temporada que vulguem. Jo hi he posat unes prunes tallades per la meitat, però podeu fer servir albercocs, cireres, o figues, fins i tot fruita en almívar. A més, he posat un deliciós cabell d'àngel casolà pel damunt.
La posem damunt d'una safata amb paper vegetal, i la deixem a dins del forn sense engegar, en fred, fins a doblar el seu volum, un mínim de quatre hores. Jo la deixo feta al vespre, i que reposi i s'infli durant la nit. L'endemà al matí, la traieu i enceneu el forn a 200º-220º que vagi escalfant. Mentrestant, acabeu de decorar la coca. Amb una barreja de llet vegetal o aigua, amb una cullerada de sucre, pintem el perímetre de la coca on no teniu la fruita col·locada i hi tireu avellanes i ametlles triturades pel damunt, ben plena per tot arreu. Aquí també podeu espoIsar sucre de llustre pel damunt, o fer-ho després un cop cuita, vosaltres trieu.
Ho enforneu entre 200 i 220º. Poseu-la al mig i amb una altra safata a sota per evitar que se us cremi. Deixeu-la fins que estigui lleugerament rossa, uns vint minuts màxim.
La traieu i deixeu que refredi. Ho acabeu i un polsim de sucre glacejat al damunt si no l'heu tirat abans. No em digueu que no us vindria de gust!