Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Els macarrons és el plat de pasta que més agrada als més menuts, a més de ser molt versàtils. Es poden preparar de mil maneres, però la més senzilla i la que agrada més, és amb tomata.
Avui, prepararem uns macarrons amb una bona tomata, però amb un punt diferent: picant.
Ingredients: 350 gr de macarrons, 6 tomates madures, una ceba, una fulla de llorer, una culleradeta de sucre, oli d'oliva, un rajolí de conyac, sal, pebre negre, pebre vermell picant, tipus caiena, formatge curat vegà.
Elaboració: Primer de tot, prepararem la salsa. En un recipient fondo, tipus cassola de ferro, hi tirarem un bon raig d'oli d'oliva i ho posarem a escalfar al foc. Després, pelarem la ceba, la netejarem i la tallarem ben petita. I l'aboquem a la cassola.
Podem posar també un parell de grans d'all sense pelar, abans de fer la ceba, per aromatitzar l'oli, però és opcional. Mentre la ceba es fa, a foc mig, ratllarem les tomates i les reservarem. Quan la ceba estigui a mig fer, a mi m'agrada afegir-li un rajolí de conyac, però també és opcional. Un cop evapori l'alcohol, hi tirem sal, pebre negre, i pebre vermell picant o caiena. Ho remenem i de seguida, perquè no es cremi, hi incorporarem a la cassola la tomata ratllada. Afegim una culleradeta de sucre per treure l'acidesa a la tomata i deixarem que vagi coent a foc mig, remenant de tant en tant perquè no se us enganxi. Us farà bombolletes, així que millor tenir-ho tapat. Proveu de sal i aneu coent fins que la tomata comenci a fer bona oloreta. A mi m'agrada ben feta, i que n'hi hagi força, però això va a gustos. Quan estigui al vostre gust, tanqueu el foc i reserveu.
Mentre es fa la tomata, abans de tenir-la feta, hauríeu de posar una olla ben plena d'aigua amb sal, a escalfar, així quan gairebé estigui feta la tomata, ja la tindreu a ebullició per poder tirar els macarrons. Tireu els macarrons i porteu-los a ebullició. Han de coure uns vint minuts més o menys. Tasteu un macarró i si ja està, els escorreu, i els incorporeu a la cassola amb la tomata. Els barregeu bé que quedi tot integrat de tomata, deixeu reposar deu minuts i ja els podreu servir.
Serviu-los amb formatge curat vegà per sobre i un raig d'oli.