Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients:
Per cada 1 quilo de pruna neta i sense el pinyol, uns 550 gr de sucre. Ha de ser el pes de les prunes pelades i sense pinyol. Cal tenir pots de vidre esterilitzats pel seu envasat.
Elaboració:
Rentem les prunes, les pelem, les tallem per la meitat, i les hi trèiem el pinyol. Les pesem i les deixem en un recipient. Hi afegim el sucre amb una mica d'aigua perquè no s'enganxi la fruita. I encenem el foc, i ho anem coent a foc mig fins que perdi l'aigua i quedi una textura consistent, uns 40 minuts. Després, ho posarem a dins dels recipients de vidre esterilitzats, amb l'ajuda d'un embut.
Emplenem els gots sense arribar a dalt de tot. Tapeu la tapa amb rosca i prepareu un cassó en aigua per posar els pots emplenats a dins i fer un bany maria perquè facin el buit per poder-les conservar. Porteu a ebullició els pots uns vint minuts, apagueu el foc i deixeu refredar a dins el cassó del bany maria. Quan les traieu, etiqueteu els pots amb la data que s'han fet i el nom del contingut i ja els podreu posar al rebost llestos per conservar o menjar!