Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
A l'estiu, va molt bé no haver d'encendre els fogons i prendre coses nutritives, saludables i fresques. Avui us proposem de fer una crema molt senzilla i boníssima de fer, quan fa calor i no hi ha gaires ganes de fer res!
Ingredients: (per a un parell de persones) 200 gr. de pa, 100 gr. ametlles crues, 1 gra d'all, un rajolí de vinagre a gust, un bon raig d'oli bo d'oliva verge, aigua, sal i un polsim de pebre negre, a gust.
Elaboració: Poseu en una trituradora (o un pot per poder triturar), el pa trossejat. Ha de ser un pa que no sigui del dia, un pa que us hagi sobrat i no vulgueu tirar, per exemple. El remulleu en aigua mineral freda, i li afegiu un rajolí de vinagre i un polsim de sal. Deixeu que s'infli una mica. Després, afegiu les ametlles, el gra d'all, i un bon raig d'oli, a gust. Tritureu-ho tot. Ha de tenir una textura cremosa, però si la voleu més lleugera, li afegiu aigua i torneu a triturar. També la podeu colar per fer-la més fina. Això va a gustos. I si en voleu per a més persones, multipliqueu els ingredients per tantes persones a menjar. Quan la teniu triturada, afegiu un polsim de pebre negre en pols, i ho aboqueu tot en un recipient per anar a la nevera. La poseu a la nevera i ja la tindreu llesta per consumir.
A l'hora de servir, podeu posar-hi torradetes ben primes, o dauets de pa fregit, cibulet trinxat, olivada... el què vulgueu! Bona i fresca pels dies de calor!