Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Per fer aquesta recepta heu de tenir un utensili de cuina específic. Són una mena de premsa d'acer inoxidable, manual, que ajuda a donar la forma de galetes o xurros, perquè la pasta és un pèl sòlida, i una mànega pastissera no us serviria. Així que si podeu, tingueu-la a la cuina, igual que un batedor.
Ingredients: 250 gr de farina de blat, 185 gr de margarina o mantega vegana, 75 gr de sucre glaç, xocolata de 70% de cacau, cireres confitades en sucre.
Elaboració: Abans de fer la massa de les galetes, engegueu el forn i pre-escalfeu-lo entre 180 i 200º. Amb l'ajuda d'un batedor, bateu la margarina i el sucre, i ho blanquegeu fins a aconseguir una textura cremosa, de pomada. Afegiu la farina tamisada. Quan tingueu la massa, amb l'ajuda d'una espàtula, la poseu a dins la mànega de la màquina. I a la punta poseu un broquet estrellat, per donar forma a les galetes.
Damunt d'una safata amb paper vegetal, disposeu les galetes que anireu fent amb la maquineta. Premeu el gatell de la màquina i us premsarà la massa, sortint com un xurro. Doneu diferents formes: de cor, de llengua, rodones...com vulgueu. Ajudeu-vos d'un ganivet per anar tallant la massa de cada galeta. Si voleu alguna amb cirera, poseu ara les cireres damunt d'alguna galeta.
I ho porteu al forn que ja tindreu escalfat. Deixeu que cogui uns 10 minuts. Un cop fetes, deixeu que refredin i ja podreu banyar les que vulgueu amb xocolata. La foneu al bany maria amb una mica de margarina i les suqueu de la meitat o les puntes. I deixeu que refredin. Espolseu les altres amb sucre de llustre. I ja les teniu a punt per posar en una safata i servir amb un te, infusió i/o cafè! Delicioses!