Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: quatre esbergínies, sal, oli d'oliva, un parell de grans d'all, salsa de tomata fregida, formatge vegà curat.
Elaboració: Tallem a llesques gruixudes de dalt a baix les esbergínies, les posem en una plata i les salem. Les deixem que la sal les faci suar per treure l'amargor, una mitja hora. Després les netegem, les enfarinem i les fregim en un dir d'oli d'oliva en una paella. Les posem damunt una safata amb paper absorbent perquè deixin anar l'excés d'oli.
A part, en una cassoleta amb un dit d'oli, posem l'all tallat a làmines i el sofregim lleugerament per aromatitzar l'oli. Afegim la salsa de tomata fregida que teníem feta en conserva i li donen unes voltes.
Després hem de muntar el pastís amb capes: una d'esbergínia i una de tomata fregida aromatitzada amb all, ben repartida, no en excés, i una mica de formatge vegà semicurat ratllat a sobre. Una altra capa d'esbergínies, tomata i formatge... fins que se'ns acabi. Ho acabem posant més formatge sec pel damunt... i al forn a 180 graus uns 40 minuts fins que us quedi torrat! Servi-ho amb un bo vi negre de l'Empordà. Senzill i bo! Un plat de luxe per a l'estiu!