Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Avui farem un estofat a partir de sobres. Les podeu fer de qualsevol verdura que us hagi sobrat, però a nosaltres ens encanta de patata i bledes, que com que les fem bullides i de vegades sobren, aprofitem de fer també estofades. La nostra proposta és adapta una recepta d'estofat de cards o penques de bledes amb salsa d'ametlles, que es fa a les terres d'interiors, terra d'ametllers. Us sorprendrà!
Ingredients: mig quilo de patates, un manat de bledes, una ceba grossa, un grapat d'ametlles crues, un got de vi blanc, farina de blat, brou de verdures, oli d'oliva.
Elaboració: Trinxeu una ceba i en una cassola, la sofregiu en un dit d'oli d'oliva, i quan estigui melosa, hi afegiu un bon grapat d'ametlles crues ben triturades i les sofregiu una mica (com més triturades, més cremosa i gustosa quedarà la salsa). Afegiu un got de vi blanc i deixeu que evapori una mica. Després, afegiu una cullerada de farina i la coem tot remenant que no se us enganxi. Diluïu a poc a poc tot el sofregit amb un brou de bullir verdures o llegums que tingueu guardat, (o de les mateixes bledes bullides que haurem guardat) i hi afegiu les bledes i les patates ben tallades. Rectifiqueu de brou i sal si us en falta.
Deixeu fer xup-xup fins que us quedi tot lligat, remenant de tant en tant. Depenent de cada guisat com el feu, si hi poseu les ametlles ben triturades o no, o si hi poseu més farina o no, el guisat queda més o menys intens en cremositat o gust. Però de totes maneres delicioses. I sense tomata!