Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients per a quatre persones: una ceba grossa, un porro (opcional), un parell de pastanagues, un grapat de mongeta tendra rodona, un tros de col (opcional), un parell de pebrots verds, un grapat de xampinyons o bolets de bosc carnosos, 150 gr. de fesols blancs bullits, 100 gr. de pèsols, un raig de conyac, un parell de patates, mig got de salsa de tomata fregida, brou de verdures o aigua, oli d'oliva verge, sal, pebre negre i una fulla de llorer.
Elaboració: Talleu la ceba, el porro i la pastanaga a dauets i els sofregiu a dins una olla de terrissa en un bon raig d'oli d'oliva. Quan estigui a mig fer, afegiu el pebrot, també tallat a daus, la mongeta tendra partida a trossos, si voleu, un tall de col trinxada i ho aneu sofregint plegat. Afegiu un raig de conyac i hi doneu unes voltes, que s'evapori l'alcohol. Després afegiu la fulla de llorer, els pèsols i els bolets i deixeu que suïn. Quan els bolets comencin a agafar color, és el moment de posar la tomata fregida. Com que ja està cuita, només doneu unes voltes perquè agafi escalfor i hi afegiu la patata tallada a trossos grossos, i els fesols cuits. Ho cobriu de brou o aigua, ho salpebreu i deixeu que faci xup-xup fins que la patata estigui cuita i els fesols ajudin a lligar-ho tot. Apagueu el foc, deixeu reposar vint minuts, i ja podreu servir.
Un plat de cullera per afrontar dies de fred!