Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: 1 taronja, 200 ml aigua, 250 g sucre.
Elaboració: Netegeu molt bé la pell de la taronja, si pot ser ecològica millor. Tallem-la a rodanxes de 0’5 cm aproximadament, perquè no es trenquin. Poseu les rodanxes de taronja en una cassola gran i ho cobriu amb aigua. Porteu-ho a ebullició uns 5 minuts. Això li treu l'amargor de la pell blanca. Escorrem les taronges i llencem l’aigua.
Tornem a posar aigua a la cassola, i posem el sucre. Ho escalfem a foc mig fins que el sucre estigui fos. Afegim la taronja i ho deixem coure a foc mig i destapat, sense remenar, per reduir l’aigua durant almenys una hora, fins que ens quedi un almívar. Traiem les taronges i les posem sobre una reixa perquè deixin anar l’almívar i es refredin. Després les deixem al forn uns 15 minuts a 150º perquè assequin l'almívar, i ja les podeu guardar per consumir!
A casa, quan mengem taronges, de les pells en fem tires, també les confitem amb sucre, i un cop fredes, les banyem amb xocolata. Quan queda presa, el gust de la xocolata amb la taronja queda molt bé, i pel cafè, acompanya molt bé.