Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquest és un digestiu que se sol prendre fresquet a l'estiu, després d'un àpat. És un licor molt mediterrani, pel que hi ha molts llocs que en fan, com a Itàlia, amb alguna variació, com en el licor.
Ingredients: set llimones ecològiques (sense pesticides perquè heu de fer servir la pell per la recepta), 1 l. d'aiguardent o ginebra, 800 gr de sucre, 1 l. d'aigua.
Elaboració: Netejar bé les llimones amb aigua. Talleu la pell amb un pelador, procurant deixar la pell blanca al marge perquè us amargaria la recepta.
En un recipient de vidre i amb tanca hermètica, poseu a macerar la pell de set llimones en un litre d'aiguardent, i si no podeu obtenir-ne, amb ginebra, que surt molt bo també. Deixeu macerar durant quinze dies en un lloc fosc i sec, sacsejant-ho cada dia.
Quan hagi passat aquest temps, en un cassó, poseu 1 litre d’aigua i els 800 gr de sucre. Engegueu el foc i escalfeu una mica l'aigua fins que el sucre s'hagi barrejat del tot amb l'aigua. Apagueu el foc i deixeu refredar. Agafeu el licor macerat i el coleu tirant-ho a dins l'olla amb l'aigua i el sucre. Remeneu bé. Podeu afegir-hi una mica del suc colat d'una llimona, i si el trobeu massa aspra, podeu pujar la quantitat de sucre al vostre gust. Un cop fred, poseu el resultat en ampolles de vidre amb l'ajuda d'un embut. El podeu guardar en un lloc frec i a l'hora de consumir-lo, l'heu de posar a la nevera mínim 24 hores per prendre fresquet.
Es pot prendre com a digestiu o per incorporar-ho en receptes de postres en temps que no hi ha llimones.