Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquesta recepta és una recepta de primavera, quan espàrrecs silvestres i els alls, són ben tendres. I queda molt bé si l'acabeu al forn. Es tracta d'una paella d'arròs, típic de les comarques tarragonines, zones limítrofes amb les terres valencianes.
Ingredients: 200 gr d'arròs bomba, 2 grans d’all sec pel sofregit, mitja dotzena d'alls tendres, una tomata madura ratllada, 1 l. de caldo de verdures, oli d'oliva verge extra.
Elaboració: Poseu oli en una paella de ferro a foc mitjà i fiqueu els grans d'all sec tallat a làmines. El sofregim una mica amb compte de què no es cremi, si no us amarguejaria la recepta. Afegiu la tomata ratllada, la salpebrem i la sofregiu fins que agafi un to caramel·litzat.
A part en una altra paella, poseu una mica d’oli d’oliva i sofregiu els alls frescos que haureu rentat, netejat i tallat en trossos grossos. Aquí podeu afegir verdures de temporada faves o pèsols tendres, algun brot d'espàrrec silvestre, el què vulgueu.
A continuació, hi tireu l’arròs tot remenant per lligar els ingredients. La mateixa quantitat d'arròs que de sofregit amb verdures. I tot seguit, tireu el caldo que haureu preescalfat a part en una cassoleta. Rectifiquem de sal. Quan la barreja comenci a bullir, ho coeu al foc uns deu minuts i després ho acabeu al forn a 220º que tindrem també preescalfat. Deixeu-ho durant 10 minuts més fins que faci una mica de crosta. Podeu tastar algun gra d'arròs per veure si us ha quedat cuit. Si no us ha quedat prou a gust, apagueu el forn però deixeu-ho a dins un parell de minuts més.
I ja estarà! Es pot acompanyar amb un bon all-i-oli i un bon vi blanc fresquet. Bon profit!