Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
L'estiu és la millor època de l'any per gaudir de la tomata, la seva temporada natural, que permet que la tomata gaudeixi del millor gust. Se'n conreen de diferents varietats, madurades al sol per aconseguir un exquisit sabor i poder-les cuinar de moltes maneres (i han de ser ecològiques perquè sinó, no tenen gust de res i són farinoses).
Avui proposem que feu una bona amanida d'estiu de tomata fresca, de temporada, amb senzills ingredients però de qualitat.
Ingredients: dues tomates grosses madures, una ceba tendra, unes olives negres, (olives d'Aragó, per exemple) i olives verdes (unes picolines), amb os, i una mica de sal i oli d'oliva verge.
Elaboració: Agafeu unes bones tomates carnoses madures, grosses i sucoses, de la varietat que més us agradi: de cor de bou, de Barbastre, de pebrot...Renteu-la bé i talleu-la com vulgueu, no gaire gruixuda i poseu-la en un plat pla. Ara peleu la ceba, la talleu a julianna i la poseu repartida per sobre de la tomata. Poseu sal i un bon raig d'oli d'oliva Acabeu l'amanida amb unes bones olives d'Aragó variades. Acompanyada d'un bon pa del dia i un got de vi fresquet és un entrant d'estiu de luxe.