Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Les postres de músic o també dites, grana de capellà, són unes postres tradicionals molt senzilles, consistents a un grapat de fruita seca variada, sovint acompanyada d'un gotet de vi dolç, normalment moscatell.
Segons la cultura popular, antigament, els músics anaven itinerants pels pobles a tocar, i solien oferir-los o solien portar a la butxaca un grapat de fruita seca. Així podien tenir una mica d'energia sense embrutar-se. I li va quedar com a "postres de músic". Avui dia encara ñes un postre tradicional i en mengem, i fins i tot l'hem versionat, com en aquesta recepta que avui us presentem.
Ingredients: una rajola de xocolata negra de 70%, una culleradeta de margarina o mantega vegana, un grapat de fruits secs (atmetlles, avellanes, anous), alguna peça de fruita confitada.
Elaboració: trenqueu la rajola de xocolata i la poseu en un bol de vidre. Agafeu un cassó amb aigua, el poseu al foc i hi poseu a dins el bol de vidre amb la xocolata i la culleradeta de mantega/margarina, que li donarà un punt brillant a la xocolata, i ho portem al bany maria.
Quan la xocolata estigui desfeta, apaguem el foc i ho retirem. En una taula, posem paper sulfurat, d'aquell d'anar al forn, i agafem amb una cullera de postres una mica de xocolata i ho dipositem damunt el paper en forma de llàgrimes. Després, posem al damunt alguna peça de fruita seca i /o confitada (aquesta última talladeta ben petita) per donar color.
Presenteu-ho un cop presa la xocolata, en un plat bonic, per acompanyar les sobretaules, i amb alguna copeta de vi dolç.