Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: un manat d'espàrrecs verds grossos de cultiu, sal, nou moscada, oli d'oliva, llet d'ametlles sense sucre, margarina o mantega vegana, un parell de cullerades soperes de farina de blat o de midó de blat de moro, formatge curat vegetal.
Elaboració: Agafeu els espàrrecs, els netegeu i talleu el tronc de sota que és més dur. En una paella amb un raig d'oli d'oliva els salteu amb un polsim de sal. Els reserveu. En una cassoleta poseu una mica de margarina, deixeu que es desfaci, amb compte que no es cremi, i hi afegiu la farina. La integreu amb la mantega i la remeneu amb unes varetes sense parar, perquè no se us enganxi i per coure-la (sinó, la beixamel tindria gust de farina crua). Afegiu a poc a poc i tot remenant la llet vegetal. Poseu sal i nou moscada a gust. Remeneu sense parar fins que us quedi una salsa espessa sense grumolls.
En un plat o una plata, poseu els espàrrecs i al damunt una mica de la beixamel. Podeu posar formatge ratllat vegà pel damunt si voleu. Però en ambdós casos, s'ha de posar una estona al gratinador. És un entrant de primavera de primera... deliciós!