Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquest, és un plat festiu, i el solem presentar com a plat principal per Nadal. La fruita dessecada, a Catalunya la fem servir en molts plats, i a l'hivern, que no hi ha fruita fresca, és quan la fem servir més. I acompanya molt bé a alguns plats.
Ingredients: Un quilo de patates, una cabeça d'alls, un got de conyac, oli d'oliva, al, pebre negre, una bossa de prunes seques, un bon grapat de pinyons.
Elaboració: Mentre preparem les patates, engeguem el forn a 180º. Ara pelem les patates, i les tallem a daus una mica grossos, i les esbandim. En un bol hi posem un bon raig d'oli d'oliva i totes les patates ben repartides. Les barregem amb l'oli ben barrejades, de manera que totes les patates quedin ben untades.
En una safata per anar al forn, i posem un raig d'oli d'oliva al fons, i hi posem les patates ben repartides. Agafem la cabeça d'alls, el desgranem i posem els grills repartits entre les patates. Salpebrem i ho posem al mig del forn, que ja tindrem escalfat. Mentrestant, agafem les prunes i les posem en remull amb el conyac. Anem vigilant el forn i remenant les patates amb els alls, de dalt a baix, perquè es vagin fent i la cocció arribi a tot arreu. Si veieu que us queden seques, tireu un raig d'aigua i més oli, per sobre.
Quan estiguin començant a agafar color, afegiu les prunes pel damunt, ben repartides, juntament amb els pinyons. Deixeu que quedi tot ros, sense deixar d'anar remenant. Veureu que agafa tot un color daurat bonic. I ja estarà i ja es podrà servir calent.
Un plat de festa amb senzills ingredients.