Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: 3 gots de farina de blat, un got de llet d'ametlles, un got d'oli d'oliva, un got de sucre, un sobre d'impulsor químic. Per la decoració, una tauleta de xocolata negra de fondre, una de xocolata blanca vegana (la podeu fer vosaltres, és molt senzilla de fer), una culleradeta de margarina, un grapat de nous, un grapat d'avellanes torrades, unes violetes ensucrades, però podeu posar una fruita, com la maduixa, o uns trossets de caramel, alguna cirera confitada en sucre, sucre de llustre.
Elaboració: Encenem el forn de dalt a baix a 200º. Barregem els ingredients sòlids en un bol. Incorporem els líquids i barregem fins que no quedi cap grumoll.
En unes safates de metall amb motlles rodons, hi posem papers per fer "madalenes" i els ompliu amb aquesta mescla. Sacsegeu una mica perquè no hi hagi bombolles. I ho posem al mig del forn, que tindrem pre-escalfant uns vint minuts. Ho deixem coure fins que estiguin lleugerament daurades, uns quinze/vint minuts depenent del forn. Un cop fetes, les traiem del forn i les deixem refredar.
I ja les podrem decorar. Comencem per les més senzilles. Poseu una goteta de xocolata fosa i al damunt, una flor de violeta ensucrada o trossets de caramel, o una fruita. Ensucrem la "madalena" amb sucre glaç tamisat.
Ara fem les de xocolata negra. En un cassó al foc i amb aigua, posem un bol amb una mica de xocolata negra trencada i una mica de margarina i ho fonem. Quan estigui fos, agafem les "madalenes" i, de cap per avall, les suquem, deixem que escorri una mica i les posem damunt un plat amb un fruit sec per sobre, en aquest cas hem posat una nou.
I ara fem les de xocolata casolana blanca (que només es fa fonent mantega de cacau, llet vegetal en pols, sal i sucre glaç). I procedim com en el pas anterior: la fonem al bany maria, la suquem, deixem que s'escorri una mica i la posem en un plat. Abans que es refredi la mantega de cacau, posem al damunt avellanes torrades trencades i mitja cirera confitada al damunt. Deixeu refredar.
I ja estarà! Ben vistoses, senzilles, i sobretot, naturals!