Search this site
Embedded Files

Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!

Cuina de l'horta
  • Inici
  • Receptes
    • Aperitius
      • Paté d'esbergínies
      • Mandonguilles de cigrons fregides
      • Croquetes de bolets
      • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
      • Truitetes de ceba i carbassó
      • Paté de pebrot
      • Conserva d'Olives
      • Olives trencades
      • Paté d'albergínies i fruits secs
      • Sobrassada vegana
    • Entrants
      • Escudella
      • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
      • Amanida de llenties
      • Sopa de negritus
      • Crema de carbassa
      • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
      • Sopa de verdures
      • Espàrrecs amb beixamel
      • Sopa de fideus
      • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
      • Amanida de tomata i ceba
      • Bolets a la brasa amb all i julivert
      • Amanida de tomata
      • Amanida de tomata i figues
      • Xató vegà
      • Escalivada
      • Empedrat
      • Patata farcida d'ensaladilla russa
      • Amanida de tomata i verdures confitades
      • Crema freda d'Ametlles
      • Amanida silvestre de verdolagues
      • Amanida de figues
      • Amanida de patates
      • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
      • Sopa de pa i fredolics
    • Plats principals
      • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
      • Paella d'arròs de bolets
      • Patates Cim-i-tomba
      • Paella d'arròs amb alls tendres
      • Estofat de patates i pastanaga
      • Cassola de fesols amb verdures, al forn
      • Llenties vídues estofades
      • Fesols bullits amb o sense verdura
      • Carxofes ofegades amb fruits secs
      • Estofat de seitan amb naps negres
      • Coca de trompetes de la mort
      • Mil fulls d'esbergínies
      • Carxofes a la brasa
      • Fricandó amb bolets
      • Patates trencades en oli d'all
      • Truita de trinxat
      • Seitan rebosat
      • Guisat de bledes i patates
      • Bledes amb salsa d'ametlles
      • Arròs a la cassola amb carxofes
      • Guisat de fesols, patates i bolets
      • Mandonguilles amb bolets
      • Naps negres amb bolets
      • Mandonguilles de cigrons amb tomata
      • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
      • Guisat de faves i pèsols
      • Cigrons amb espinacs
      • Canelons de bolets
      • Fideus a la cassola amb verdures
      • Calçots a la romana
      • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
      • Guisat de carxofes, faves i pèsols
      • Amanida d'arròs
      • Rostit de patates amb prunes i pinyons
      • Mandonguilles amb pèsols
      • Coca de recapte d'escalivada
      • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
      • Coliflor i Bròquil rebosat
      • Espinacs amb beixamel
      • Fesols vermells i patates saltats a la paella
      • Patata i mongeta
      • Macarrons amb tomata
      • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
      • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
      • Esbergínies farcides de xampinyons
      • Xamfaina amb fesols del ganxet
      • Cigrons amb ceba i fruits secs
      • Canelons de carxofa
      • Estofat de verdures i carxofes
      • Agafasants
      • Llenties i Faves guisades
      • Estofat de verdures
      • Pastís salat fred de carbassó
      • Mandonguilles d'esbergínies
      • Cassola de fesols amb xampinyons
      • Seitan amb bolets i cebes
      • Estofat de tubercles
      • Entrepà de Gírgoles
      • Xamfaina
      • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
      • Patates amb bolets
    • Berenars i Postres
      • Magdalenes de xocolata
      • Melmelada de pruna groga
      • Ganyips de fruits secs
      • Crusans vegans
      • Tortell de Reis vegà
      • Taronja i maduixetes al licor de taronja
      • Mona de Pasqua
      • Pa amb oli i olives
      • Pa amb oli i xocolata
      • Pa amb raïm
      • Tortell de rams
      • Rotlles de xocolata
      • Magdalenes de fruits secs
      • Torradetes de Sta.Teresa veganes
      • Crema de cacau casolana
      • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
      • Pastís de xocolata negra
      • Rosquilles de vi dolç i sèsam
      • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
      • Coca amb prunes i cabell d'àngel
      • Licor de llimona
      • Confitura de maduixa
      • Melmelada de llimona
      • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
      • Braç de gitano amb nata vegana
      • Taronja confitada
      • Grills de Taronja banyats en xocolata
      • Pastes pel tè o cafè
      • Ensaïmada de cabell d'àngel
      • Magdalenes decorades
      • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
      • Codonyat
      • Gelat vegà de "nata" i xocolata
      • Maduixes amb ocolata
      • Base de mona: la Sara de confitura i crema
      • Coca de Sant Joan
  • Contacte
Cuina de l'horta
  • Inici
  • Receptes
    • Aperitius
      • Paté d'esbergínies
      • Mandonguilles de cigrons fregides
      • Croquetes de bolets
      • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
      • Truitetes de ceba i carbassó
      • Paté de pebrot
      • Conserva d'Olives
      • Olives trencades
      • Paté d'albergínies i fruits secs
      • Sobrassada vegana
    • Entrants
      • Escudella
      • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
      • Amanida de llenties
      • Sopa de negritus
      • Crema de carbassa
      • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
      • Sopa de verdures
      • Espàrrecs amb beixamel
      • Sopa de fideus
      • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
      • Amanida de tomata i ceba
      • Bolets a la brasa amb all i julivert
      • Amanida de tomata
      • Amanida de tomata i figues
      • Xató vegà
      • Escalivada
      • Empedrat
      • Patata farcida d'ensaladilla russa
      • Amanida de tomata i verdures confitades
      • Crema freda d'Ametlles
      • Amanida silvestre de verdolagues
      • Amanida de figues
      • Amanida de patates
      • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
      • Sopa de pa i fredolics
    • Plats principals
      • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
      • Paella d'arròs de bolets
      • Patates Cim-i-tomba
      • Paella d'arròs amb alls tendres
      • Estofat de patates i pastanaga
      • Cassola de fesols amb verdures, al forn
      • Llenties vídues estofades
      • Fesols bullits amb o sense verdura
      • Carxofes ofegades amb fruits secs
      • Estofat de seitan amb naps negres
      • Coca de trompetes de la mort
      • Mil fulls d'esbergínies
      • Carxofes a la brasa
      • Fricandó amb bolets
      • Patates trencades en oli d'all
      • Truita de trinxat
      • Seitan rebosat
      • Guisat de bledes i patates
      • Bledes amb salsa d'ametlles
      • Arròs a la cassola amb carxofes
      • Guisat de fesols, patates i bolets
      • Mandonguilles amb bolets
      • Naps negres amb bolets
      • Mandonguilles de cigrons amb tomata
      • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
      • Guisat de faves i pèsols
      • Cigrons amb espinacs
      • Canelons de bolets
      • Fideus a la cassola amb verdures
      • Calçots a la romana
      • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
      • Guisat de carxofes, faves i pèsols
      • Amanida d'arròs
      • Rostit de patates amb prunes i pinyons
      • Mandonguilles amb pèsols
      • Coca de recapte d'escalivada
      • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
      • Coliflor i Bròquil rebosat
      • Espinacs amb beixamel
      • Fesols vermells i patates saltats a la paella
      • Patata i mongeta
      • Macarrons amb tomata
      • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
      • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
      • Esbergínies farcides de xampinyons
      • Xamfaina amb fesols del ganxet
      • Cigrons amb ceba i fruits secs
      • Canelons de carxofa
      • Estofat de verdures i carxofes
      • Agafasants
      • Llenties i Faves guisades
      • Estofat de verdures
      • Pastís salat fred de carbassó
      • Mandonguilles d'esbergínies
      • Cassola de fesols amb xampinyons
      • Seitan amb bolets i cebes
      • Estofat de tubercles
      • Entrepà de Gírgoles
      • Xamfaina
      • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
      • Patates amb bolets
    • Berenars i Postres
      • Magdalenes de xocolata
      • Melmelada de pruna groga
      • Ganyips de fruits secs
      • Crusans vegans
      • Tortell de Reis vegà
      • Taronja i maduixetes al licor de taronja
      • Mona de Pasqua
      • Pa amb oli i olives
      • Pa amb oli i xocolata
      • Pa amb raïm
      • Tortell de rams
      • Rotlles de xocolata
      • Magdalenes de fruits secs
      • Torradetes de Sta.Teresa veganes
      • Crema de cacau casolana
      • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
      • Pastís de xocolata negra
      • Rosquilles de vi dolç i sèsam
      • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
      • Coca amb prunes i cabell d'àngel
      • Licor de llimona
      • Confitura de maduixa
      • Melmelada de llimona
      • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
      • Braç de gitano amb nata vegana
      • Taronja confitada
      • Grills de Taronja banyats en xocolata
      • Pastes pel tè o cafè
      • Ensaïmada de cabell d'àngel
      • Magdalenes decorades
      • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
      • Codonyat
      • Gelat vegà de "nata" i xocolata
      • Maduixes amb ocolata
      • Base de mona: la Sara de confitura i crema
      • Coca de Sant Joan
  • Contacte
  • More
    • Inici
    • Receptes
      • Aperitius
        • Paté d'esbergínies
        • Mandonguilles de cigrons fregides
        • Croquetes de bolets
        • Anelles de ceba i rodanxes d'esbergínia fregides
        • Truitetes de ceba i carbassó
        • Paté de pebrot
        • Conserva d'Olives
        • Olives trencades
        • Paté d'albergínies i fruits secs
        • Sobrassada vegana
      • Entrants
        • Escudella
        • Amanida de tomata, formatge vegà i oli d'alfàbrega
        • Amanida de llenties
        • Sopa de negritus
        • Crema de carbassa
        • Torrada amb formatge vegà tipus "brie", i saltat d'espàrrecs de marge
        • Sopa de verdures
        • Espàrrecs amb beixamel
        • Sopa de fideus
        • Torrada amb saltat de bolets variats de bosc
        • Amanida de tomata i ceba
        • Bolets a la brasa amb all i julivert
        • Amanida de tomata
        • Amanida de tomata i figues
        • Xató vegà
        • Escalivada
        • Empedrat
        • Patata farcida d'ensaladilla russa
        • Amanida de tomata i verdures confitades
        • Crema freda d'Ametlles
        • Amanida silvestre de verdolagues
        • Amanida de figues
        • Amanida de patates
        • Pebrots del piquillo farcits de fesols de Sta.Pau
        • Sopa de pa i fredolics
      • Plats principals
        • Cassola de fesols del ganxet amb carxofes
        • Paella d'arròs de bolets
        • Patates Cim-i-tomba
        • Paella d'arròs amb alls tendres
        • Estofat de patates i pastanaga
        • Cassola de fesols amb verdures, al forn
        • Llenties vídues estofades
        • Fesols bullits amb o sense verdura
        • Carxofes ofegades amb fruits secs
        • Estofat de seitan amb naps negres
        • Coca de trompetes de la mort
        • Mil fulls d'esbergínies
        • Carxofes a la brasa
        • Fricandó amb bolets
        • Patates trencades en oli d'all
        • Truita de trinxat
        • Seitan rebosat
        • Guisat de bledes i patates
        • Bledes amb salsa d'ametlles
        • Arròs a la cassola amb carxofes
        • Guisat de fesols, patates i bolets
        • Mandonguilles amb bolets
        • Naps negres amb bolets
        • Mandonguilles de cigrons amb tomata
        • Macarrons amb xampinyons saltats en all i julivert
        • Guisat de faves i pèsols
        • Cigrons amb espinacs
        • Canelons de bolets
        • Fideus a la cassola amb verdures
        • Calçots a la romana
        • Fesols de Sta.Pau amb rossinyols
        • Guisat de carxofes, faves i pèsols
        • Amanida d'arròs
        • Rostit de patates amb prunes i pinyons
        • Mandonguilles amb pèsols
        • Coca de recapte d'escalivada
        • Paella d'arròs amb espàrrecs de marge
        • Coliflor i Bròquil rebosat
        • Espinacs amb beixamel
        • Fesols vermells i patates saltats a la paella
        • Patata i mongeta
        • Macarrons amb tomata
        • Palets de mar amb patates rosses i salses vegetals
        • Fesols de Santa Pau amb all i julivert
        • Esbergínies farcides de xampinyons
        • Xamfaina amb fesols del ganxet
        • Cigrons amb ceba i fruits secs
        • Canelons de carxofa
        • Estofat de verdures i carxofes
        • Agafasants
        • Llenties i Faves guisades
        • Estofat de verdures
        • Pastís salat fred de carbassó
        • Mandonguilles d'esbergínies
        • Cassola de fesols amb xampinyons
        • Seitan amb bolets i cebes
        • Estofat de tubercles
        • Entrepà de Gírgoles
        • Xamfaina
        • Seitan amb rossinyols de pi i rovellons
        • Patates amb bolets
      • Berenars i Postres
        • Magdalenes de xocolata
        • Melmelada de pruna groga
        • Ganyips de fruits secs
        • Crusans vegans
        • Tortell de Reis vegà
        • Taronja i maduixetes al licor de taronja
        • Mona de Pasqua
        • Pa amb oli i olives
        • Pa amb oli i xocolata
        • Pa amb raïm
        • Tortell de rams
        • Rotlles de xocolata
        • Magdalenes de fruits secs
        • Torradetes de Sta.Teresa veganes
        • Crema de cacau casolana
        • Bunyols (donuts) de xocolata i fruits secs
        • Pastís de xocolata negra
        • Rosquilles de vi dolç i sèsam
        • Ensaïmades veganes de cabell d'àngel
        • Coca amb prunes i cabell d'àngel
        • Licor de llimona
        • Confitura de maduixa
        • Melmelada de llimona
        • Pa amb crema de formatge vegà i codonyat
        • Braç de gitano amb nata vegana
        • Taronja confitada
        • Grills de Taronja banyats en xocolata
        • Pastes pel tè o cafè
        • Ensaïmada de cabell d'àngel
        • Magdalenes decorades
        • Copa de nata vegana amb coulis de maduixa
        • Codonyat
        • Gelat vegà de "nata" i xocolata
        • Maduixes amb ocolata
        • Base de mona: la Sara de confitura i crema
        • Coca de Sant Joan
    • Contacte

Cigrons amb ceba i fruits secs

Ingredients: mig quilo de cigrons, una cullerada sopera de bicarbonat, quatre cebes grosses, oli d'oliva verge, un got de vi blanc, un parell de cullerades soperes de tomata fregida, un grapat de panses i un de figues seques o prunes sense os, que hem secat de finals d'estiu, sal, pebre, dos cullerots de caldo de coure els cigrons, o caldo vegetal.

Elaboració: Posem els cigrons en remull el dia abans. L'endemà, els escorrem i esbandim i espolsem una cullerada de bicarbonat i ho barregem bé amb els cigrons. Ho deixem uns dotze minuts i després o esbandim bé. Posem els cigrons nets dins una cassola i la cobrim fins dalt d'aigua amb sal, i la posem al foc. Quan arribi a ebullició, deixaran anar una barrumera. Són impureses dels llegums, així que amb l'ajuda d'una escumera, ho traiem. I en acabat deixem coure mínim una hora, tapat i a foc baix, remenant de tant en tant, i fins que estiguin cuits.

Un cop cuits, tanquem el foc i preparem les cebes. Les pelem, netegem i tallem en juliana. Agafem una cassola de terrissa i les posem a dins amb un bon raig d'oli d'oliva. Sofregim una estona i hi tirem un got de vi blanc. Continuem sofregint fins que perdi tota la humitat, i enrosseixi, després, hi tirem els fruits secs, remenem uns cinc minuts plegat, i afegim la tomata. Mentrestant, encenem el forn a 220º, i l'escalfem durant uns vint minuts. Seguim sofregint al foc una mica més, tot remenat perquè no s'enganxi, i hi posem els cigrons juntament amb els cullerots de caldo. I posem la cassola a dins, encès només de sota, amb els mateixos 220º. I ho deixem que cogui uns trenta-cinc minuts. Apaguem el forn i deixem que reposi amb la mateixa escalfor del forn, uns vint minuts més. I ja podrem servir.

Serviu-ho amb un vinet fresquet o negre. Un plat de tardor boníssim. Ja veureu que bons!

Facebook Cuina de lhorta
cuina de l'horta a instagram
Google Sites
Report abuse
Page details
Page updated
Google Sites
Report abuse