Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
La primavera és sinònim de maduixes del Maresme. I tot i que hi ha moltes receptes per incorporar aquesta petita fruita, una manera diferent i divertida de menjar-les, és banyar-les amb xocolata, i ben fresquetes. Són una delícia i són unes postres senzilles de fer que sempre venen de gust. Les podeu presentar de moltes maneres: enfilades en broquetes, disposades amb platets o acompanyades de galetes. De qualsevol manera, volaran.
Ingredients: maduixes o maduixots de temporada, ben madures, la quantitat que vulgueu, depenent dels que necessiteu. Calculeu una tauleta de xocolata negra per desfer del 70%, per 500 g de maduixes, i una cullerada de postres de margarina, per donar una mica de suavitat i brillantor a la xocolata. I una mica de paper vegetal d'anar al forn.
Elaboració: Renteu les maduixes deixant la part verda que us servirà per agafar-les millor a l'hora de banyar-les. Deixeu que s'escorrin. Mentrestant, fonem la xocolata. Poseu al foc un cassó amb aigua, i hi poseu a sobre un altre cassó amb la xocolata trossejada i la margarina, perquè es desfaci al bany maria. Us ajudeu d'una espàtula per remenar, i quan estigui desfeta, amb la xocolata calenta, banyem cada maduixa a la xocolata, i les dipositem damunt el paper vegetal, perquè es vagin refredant i la xocolata quedi presa. I després les poseu a la nevera. Serviu-les ben fresquetes i ben presentades, de forma individual o en una font grossa.