Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquesta versió de paté vegetal, per la seva textura més consistent i cremosa, és perfecte per untar, i no està especiada, pel que s'adapta més als gustos de tothom. Perfecte per un aperitiu als vespres d'estiu.
Ingredients: dues albergínies, un gra d'all no massa gros, un grapat de fruits secs en cru, oli d'oliva i sal.
Elaboració: engegueu el forn a 180º, i quan estigui ben calent, poseu les albergínies netes durant una hora. Depenent de si són més o menys gruixudes o dures de pell, comproveu que estiguin toves, això voldrà dir que ja les teniu cuites. Les traieu i les deixeu refredar. Un cop fredes, les peleu i les poseu en un pot per triturar. Afegiu el gra d'all, un bon grapat de fruits secs en cru, que poden ser barrejats o separats: anous, ametlles, avellanes, anacards... i que jo els pico prèviament perquè no em quedin trossos grossos sense triturar, i després els afegeixo. Afegiu un pessic de sal i un bon raig d'oli d'oliva i tritureu. Podeu emulsionar amb una mica més d'oli, fins aconseguir una textura cremosa. Tasteu de sal per si cal afegir. Un cop ho tinguem tot integrat, i al nostre gust, ho posem en un pot i a la nevera almenys una hora abans de menjar. D'aquesta manera deixem temps que tot s'hidrati i l'oli quedi una mica pres amb el fred. Veureu que agafa consistència de pomada.
I ja podreu fer servir. Podeu untar torradetes com a entrant o aperitiu, amb una bona cervesa fresqueta!