Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: Un bon grapat de negritus (fredolics), una ceba grossa, brou de verdures, sal, pebre, oli d'oliva.
Elaboració: Netegeu bé els bolets amb compte perquè són molt trencadissos, i traieu la punta del tall. Reserveu.
Peleu i renteu la ceba i talleu-la a daus ben petits. Poseu una olleta al foc amb un raig d'oli d'oliva i sofregiu-hi la ceba. Quan estigui en un punt marró, tireu els negritus sencers, i els sofregiu. Deixeu que treguin l'aigua, i quan comencin a saltar amb l'oli, és quan comencen a agafar el gust que busquem. Deixeu un parell de minuts més i retireu-ne algun per decorar cada plat.
Aboqueu-hi el brou i ho porteu a ebullició. Baixeu a foc mig-baix i deixeu fer xup-xup, ben bé uns quaranta minuts. Tritureu-ho tot amb un batedor i deixeu-ho un parell de minuts més.
Tanqueu el foc i deixeu reposar un quart d'hora abans de servir. Serviu-ho amb un parell de negritus sencers a sobre el plat, que haureu reservat, o un rajolí d'oli d'oliva per sobre.
Aquesta recepta és de tardor, però també es pot fer amb xampinyons, fora de temporada.