Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquesta recepta és un entrant econòmic, sobretot de sobres. Guardeu sempre, a la nevera o al congelador, l'aigua de bullir verdures, i retalls de pa perquè sempre us poden salvar un àpat. A part de ratllar el pa i fer-lo servir per rebosats o incorporar en receptes, el podeu afegir a les sopes per donar-hi consistència.
Ingredients: Oli d'oliva, un gra d'all, un grapat de fredolics, retalls de pa sec que hagin sobrat, una ceba un porro, brou de bullir verdures (mongeta i patata, o patata i col, per exemple)
Elaboració: En una olla posem un bon raig d'oli d'oliva i hi tirem una ceba i un porro tallats ben petits. Ho sofregim i quan estiguin ben cuits (no massa fosc), hi afegim el brou de verdures. Esperem que arrenqui el bull i rectifiquem de sal si cal. Afegim els retalls de pa sec i deixem que vagi fent xup-xup a foc mig-baix, i tapat. Veureu que el pa s'infla, i a mesura que va bullint, es va desfent força. Mentrestant es va fent, en una paella a part, afegim oli d'oliva amb un all trinxat i el saltem una mica amb compte que no es cremi. Hi afegim quatre negritus/fredolics nets i els sofregim fins que estiguin cuits i els reservem.
Quan el pas de la sopa estigui gairebé fet, però no diluït (hauria d'haver passat uns 40 minuts d'ençà que heu incorporat el pa), tanquem el foc i deixem reposar tapat uns vint minuts. Servim la sopa ben calenta i a cada plat hi posem uns quants fredolics. Per dies de tardor fresquets va molt bé!