Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquesta pot ser perfectament una recepta de reaprofitament. Tant si teniu aquestes verdures pansides a la nevera, com si les teniu fresques, es pot convertir en un clàssic de la cuina catalana.
Ingredients (per 4 persones): tres o quatre carxofes, un pebrot verd, una ceba, una tomata madura, mig quilo d'arròs bomba, 2 litres de brou de bullir verdures i/o llegums, oli d'oliva.
Elaboració: En una cassola de ferro o de terrissa, poseu un dit d'oli d'oliva i ho poseu a escalfar. Trinxeu la ceba i la sofregiu a la cassola. Un cop estigui melosa, afegiu el pebrot verd tallat i el sofregiu. Quan estigui fet, incorporeu la tomata ratllada i la sofregiu fins que quedi confitada. Mentre es fa la tomata, netegeu les carxofes, les talleu de les puntes de les fulles i les tallem a galls, d'un gruix de mig cm i les fregim una mica en una paella a part, en un dit d'oli d'oliva i les reservem.
A la cassola, quan estigui el sofregit preparat, incorporeu l'arròs. Mig got d'arròs per persona. Hi doneu unes voltes que es barregi amb el sofregit i incorporeu el brou que tindreu preescalfat. Porteu a ebullició durant quinze minuts. Veureu que l'arròs us queda cremós. Apagueu el foc, incorporeu les carxofes fregides repartides per sobre i tapeu. S'acabarà de fer amb la mateixa escalfor. Serviu quan encara estigui un xic caldós.