Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: (per a quatre persones) un parell d'esbergínies grosses, una ceba grossa, farina de cigró, un raig de cervesa, pa ratllat, oli d'oliva o de gira-sol per fregir.
Elaboració: Talleu les esbergínies i la ceba a rodanxes, d'un gruix de mig cm i saleu-les. Separeu les anelles de ceba.
En un plat o bol, prepareu una barreja cremosa de farina de cigró i cervesa, amb un polsim de sal. Abans de banyar amb aquesta mescla l'esbergínia i la ceba, cal enfarinar-les perquè s'enganxi el rebosat.
Un cop fet, les espolseu de l'excés de farina i passeu a sucar-les amb aquesta mescla i després les passeu al pa ratllat. Ho fregiu amb abundant oli roent fins que estigui daurades. Procureu no posar-ne gaires que no toquin entre elles i quedin enganxades. Ho traieu i ho deixeu eixugar sobre paper absorbent.
Les podeu servir calentes, temperades o fredes amb una bona cervesa fresca.