Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquesta recepta és molt senzilla i resulta més saborosa si l'ingredient principal, el pebrot, es cou al caliu o a les flames, en comptes del forn.
Ingredients: Un pebrot vermell escalivat, 200gr de nous (o qualsevol altre fruit sec que us agradi, fins i tot anacards posats en remull mitja hora abans), un gra d'all, oli d'oliva verge, sal, pebre negre.
Elaboració: Agafeu el pebrot, el renteu, i depenent de com el puguem escalivar, el fem a les flames, fins que la pell es pugui retirar i hagi quedat cuit, sigui al caliu de les brases, en un forn de llenya, per exemple, o en un forn elèctric convencional (ho posem en un plat i ho deixem a dins fins que estigui cuit).
Nosaltres l'hem fet en un forn elèctric, l'hem posat en un plat al forn, pre-escalfat a 180ª, i l'hem cuit uns 30 minuts. Quan l'hem tingut escalivat, l'hem tret i deixat refredar. Després l'hem pelat, traient les llavors, i l'hem posat en un recipient per triturar. Hem afegit un gra d'all, anous, mig got d'oli d'oliva, sal i pebre a gust i ho hem batut amb el batedor. Ens ha de quedar una crema, ja que quan es posi a la nevera, queda més quallat.
Si voleu posar una mica més d'oli, podeu posar, fins i tot es pot afegir l'aigua que deixa el pebrot un cop escalivat per ajudar que agafi cremositat. Es tasta per si està condimentat a gust i ja es pot posar tapat a la nevera (si no us quedaria una crosta), almenys una hora abans de servir.
Es pot acompanyar amb unes torradetes, o si no l'heu posat a la nevera i és acabat de fer, podeu sucar-hi patates, verdures, palets de pa torrat o qualsevol aperitiu de sucar. Surt boníssim i és molt sa!