Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Es pot fer aquesta mateixa recepta en forma bunyols, i cuits en força oli roent, però nosaltres les fem més planes, com truites petites, i fem servir menys oli. Veureu què en surten de bones!
Ingredients: una ceba, un carbassó, un parell de cullerades de farina de blat o de blat de moro, un rajolí d'aigua o cervesa, una culleradeta d'impulsor químic, sal, oli d'oliva verge, una mica de julivert o cibulet trinxat.
Elaboració: Netegem bé el carbassó i tallem les puntes. Els ratllem amb un ratllador i ho reservem. Agafem una ceba , la pelem, netegem i també ratllem. Posem la ceba i el carbassó ratllat en un colador i els deixem uns minuts perquè deixin anar l'aigua.
Un cop hagin deixat anar l'aigua i s'hagin escorregut prou, ho posem tot en un bol i hi afegim la farina i l'impulsor químic, el cibulet o julivert trinxat, un rajolí d'aigua o de cervesa per ajudar a lligar-ho, sal i un xic de pebre negre molt, si voleu. Barregem bé. Hem d'aconseguir una textura cremosa.
Un cop tinguem la textura adequada, posem un dit d'oli d'oliva en una paiella i encenem el foc. Quan estigui ben calent, amb l'ajuda d'una cullera, anem posant una mica de la barreja a dins la paiella i ho fregim per les dues cares. Jo aconsello que quedin racions planes, perquè es fregeixin homogèniament, i procureu de tenir el foc mig-alt perquè si no, se us faria pels costats però no del mig.
Quan les truitetes estiguin daurades per les dues bandes, les traiem i les anem dipositant en un plat amb paper absorbent perquè vagin deixant anar l'excés d'oli. Un cop estiguin, les traieu del paper absorbent i les presenteu en un altre plat i les acompanyeu amb una mica de pa amb tomata i un vin blanc fresquet o una bona cervesa freda.
Són fantàstiques com a aperitiu o fins i tot com a entrant! Ah, i mengeu-les just acabades de fer perquè si reposen massa, s'estoven. Estan boníssimes!