Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Una de les coses que més se sol trobar a faltar en una dieta vegana, és el formatge. Però quan t'endinses en la dieta vegana, t'adones que hi ha alternatives molt similars a aquest aliment. I totalment vegans. És el cas dels formatges cremosos. En podeu fer de casolans, per a tota la família, i gaudir-ne per esmorzar, aperitius, berenars o postres.
Ingredients pel formatge cremós: un got d'anacards (fruits secs), mig got d'aigua, 3 cullerades soperes de llevat nutricional (aliment imprescindible en les dietes veganes i vegetarianes), el suc de mitja llimona, sal a gust.
Elaboració: Poseu els anacards en aigua per remullar-los durant quatre hores. Això ens ajudarà al fet que sigui més cremós. Al cap d'aquest temps, els escorrem i els posem en un got de batedora. Afegim l'aigua, el llevat nutricional, el suc de llimona i ho triturem fins a aconseguir una textura cremosa. Un cop triturat hi posem sal a gust. Aquí hi podríem incorporar herbes com farigola, cibulet, fins i tot aromatitzar amb ceba ratllada o trossets de fruits secs, depenent de la recepta on es vol incorporar. I ja estarà. Poseu-la en un recipient i a la nevera fins a l'hora de fer-la servir. Així de senzill!
A nosaltres ens agrada menjar-lo untat sobre el pa, com a berenar. I hi podeu incorporar una melmelada o confitura al damunt, o un tall de codonyat casolà. És una recepta molt versàtil que la podreu fer servir en moltes ocasions.