Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: 250 gr de farina, 200 gr de sucre (jo l'he fet servir de canya sense refinar i n'he posat un xic més), 250 ml de llet vegetal (la d'ametlles és deliciosa), 130 ml d'oli d'oliva, 50-60 gr de cacau en pols, o de tauleta negra fosa, vosaltres trieu. Un sobre de llevat en pols i un pessic de sal. Per la cobertura: 200 gr de xocolata negra de 70% de cacau, amb una cullerada de margarina i un raig de llet vegetal.
Elaboració: Barregeu primer els ingredients secs tamitsats, i després incorporeu els líquids. Els barregeu amb compte que no quedin grumolls, i ho poseu en un motlle de 20 cms al forn a 180 graus uns 40 minuts.
Un cop tret i fred, doneu-li forma plana a la part de sobre, gireu-lo i us quedarà la part més plana a sobre. I talleu pel mig. Ho farciu amb melmelada casolana de préssec, albercoc, taronja, llimona o maduixa, la que més us agradi de les que s'hi escauen bé. Torneu a tapar. I ara foneu la xocolata per la cobertura, al bany maria, juntament amb la margarina i la llet vegetal. Ho barregeu amb compte fins que quedi tot integrat.
Poseu el pastís damunt una reixeta i un paper vegetal a sota per quan caigui la xocolata. Cobriu tot el pastís amb la xocolata fosa. Deixeu que refredi una mica a temperatura ambient i ja ho podeu decorar al vostre gust. I a la nevera fins a l'hora de menjar!