Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
L'època de calçots, és un tret de sortida al bon temps. A Catalunya són molt populars a la brasa, acompanyats de salsa de calçots, i menjats en comunitat, tot fen una gran festa. Són boníssims a la brasa, però en voleu fer uns quants diferents? Els heu provat de fer a la romana?
Ingredients: un manat de calçots, farina de blat, farina de cigró, cervesa o aigua bicarbonatada, oli de gira-sol.
Elaboració: Netegeu els calçots de sorra, traieu les fulles verdes (deixeu la part més tendra), i els renteu en aigua. Prepareu el "rebosat". Primer, poseu un plat de farina i enfarineu els calçots. Si no féssiu aquest pas, us relliscaria el pas següent. Ara mulleu cada calçot amb una barreja de farina de cigró i un raig de cervesa. El llevat de cervesa ajudarà a crear la tempura. També podeu fer servir aigua bicarbonatada, o aigua amb una cullerada d'impulsor químic, per fer el "rebosat", però la farina de cigró queda més cruixent. Poseu-los a coure en una paella amb abundant oli de gira-sol. Podeu fer servir oli d'oliva, encara que el gust, us quedarà més fort. Un cop daurats, els poseu damunt de paper absorbent per treure l'excés d'oli.
Acompanyats d'una bona amanida, un bon pa amb tomata, un all i oli i un bon vi fresquet, són un àpat inoblidable!