Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
La primavera és època de fer grans passejades perquè ens toqui els sol, i de vegades, en aquestes sortides, de vegades trobem grans regals de la natura. Si sou dels afortunats i heu pogut trobar espàrrecs de marge, en podreu fer un dinar de luxe!
Ingredients: oli d'oliva, un parell de grans d'all, una tomata grossa madura, sal, pebre, una mica de safrà, un manat d'espàrrecs silvestres, sis xampinyons grossos, un quart de quilo de pèsols, 200 gr d'arròs bomba, brou vegetal de bullir verdures i/o llegums.
Elaboració: Poseu oli en una paella a foc mitjà i fiqueu primer els xampinyons tallats a làmines, i els sofregim fins que perdin l'aigua i saltin amb l'oli. Després, els espàrrecs tallats a trossos, els més tendres, i els sofregiu uns minuts. En podeu reservar uns talls per decorar el plat. En acabat, els grans d'all tallats a làmines i els sofregiu fins que estiguin ben daurats. Afegiu els brins de safrà i en doneu unes voltes (compte que no es cremi). Seguidament, hi afegiu la tomata ratllada, la salpebreu i la sofregiu fins que quedi gairebé com una melmelada.
I ara incorporem l'arròs i els pèsols. Ho integreu tot i remeneu bé amb una espàtula, i ja podreu posar el brou. Tant de brou com volum d'ingredients, i un dit de gruix més. Comproveu de sal i deixeu el foc ben alt i ho porteu a ebullició. Un cop bulli, deixeu-ho deu minuts. A mi m'agrada acabar-lo al forn, perquè quedi rosset per sobre. Així que, un cop han passat els deu minuts, i el suc comenci a fer bombolletes, el poseu al forn que tindreu pre-escalfat a 200-220º, i el deixeu uns deu minuts més i apagueu el foc.
Deixeu reposar uns minuts i ja el podreu servir. Acompanyeu l'emplatat amb un all-i-oli i decoreu amb els espàrrecs reservats d'abans. Ingredients humils o de qualitat? Un arròs fantàstic!