Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Aquesta recepta és una recepta de tardor, que es pot fer perfectament quan vulguem si hem conservat bolets en època de collita. Preferentment es fa servir bolets conservats en sec perquè guarden més les seves propietats i aromes, pel que podrem utilitzar principalment cama-grocs, trompetes i siurenys, i podem afegir d’altres en conserva al natural com pinetells o rossinyols.
Ingredients:
1 gra d'all, una tomata grossa i madura ratllada, 200 gr. d'arròs bomba, 125 gr. de bolets de bosc variats, 2 grans d’all, 1 l de caldo de verdures, oli d'oliva verge extra.
Elaboració: Poseu oli en una paella a foc mitjà i fiqueu el gra d'all tallat a làmines i el sofregiu fins que estigui ben daurat. Seguidament, hi afegiu la tomata ratllada, la salpebreu i la sofregiu fins que quedi gairebé com una melmelada.
Si teniu els bolets frescos, els podreu fer servir de seguida, però si no, poseu-los primer en remull per rehidratar-los durant uns 20 minuts, i guardeu l’aigua perquè els bolets hi hauran deixat al seu gust i servirà per afegir al caldo. I després els escorreu i els podreu fer servir en el següent pas.
A part en una altra paella, poseu una mica d’oli d’oliva i hi tireu els bolets i els ofegueu fins que hagin perdut l’aigua. En aquest punt és quan es pot posar la sal, ja que els bolets absorbeixen molt la sal, i cal que perdin l’aigua per no passar-nos. També hi podeu tirar una mica de julivert i acabar de sofregir amb els bolets, però és opcional. I també podeu acompanyar els bolets amb carxofes fregides i incorporades a l’arròs, que resulten ben bones.
A continuació, ho ajunteu tot, i tireu l’arròs tot remenant per lligar els ingredients. La mateixa quantitat d'arròs que de sofregit amb verdures. I tot seguit, tireu el caldo bullint a la paella cobrint-ho tot. Rectifiquem de sal. Quan la barreja comenci a bullir, deixeu-ho a foc fort durant 12-15 minuts, depenent del foc. Apagueu el foc i deixeu-ho que s’acabi de fer un 10-12 minuts més (un truc per saber el punt de cocció és tastar un gra d’arròs, quan està al dente, ja es pot apagar el foc).
Es pot acompanyar amb un bon all i oli i un vi negre de la vostra zona.