Us donem la benvinguda a Cuina de l'horta!
Ingredients: carbassons frescos (un parell de ben grossos, o 4 de mida mitjana), 3 cebes grosses, 6 cullerades soperes de carbassó, farina de blat de moro, sal, pebre, i oli d'oliva.
Elaboració: Molts cops a l'estiu veiem com les carbassoneres produeixen moltíssim i els carbassons es fan grossos en pocs dies. Si n'esteu farts de fer carbassons farcits, crema freda, o carbassons a la brasa, us donem una alternativa molt senzilla, boníssima i amb pocs ingredients. Farem un pastís salat, per menjar fred, de carbassó.
Encenem el forn a 180º perquè mentrestant s'escalfi, i agafem un motlle d'uns 25 cms. En aquest recipient us sortirà per fer un acompanyament per quatre persones, menjant bé. Rentem i pelem els carbassons, els traiem les llavors, si són molt grosses, i els tallem a trossos no gaire gruixuts ni gaire grans. Reservem i ara fem les cebes. Les pelem, rentem i tallem a juliana gruixuda. Posem en un bol el carbassó i la ceba tallats, ho salpebrem i hi posem un raig d'oli d'oliva. A part, fem una preparació amb la farina de blat de moro amb un polsim de sal i un rajolí d'aigua. Fem una crema i ho aboquem amb la verdura, ho barregem bé que tot quedi untat. I ho aboquem al motlle, que prèviament haurem posat un paper vegetal a dins. Ho posem al forn a 180º i ho coeu fins rapat amb paper d'alumini perquè no se us quedi cremat per sobre, almenys una hora i mitja. Després traiem el paper d'alumini i deixem coure una mica més una mitja hora més fins que punxant amb un ganivet us surti net de farina i la verdura sigui cuita.
Quan estigui tot cuit ho traiem del forn i ho deixem refredar. Ho desemmotllem i ho poseu en un plat o carmanyola a la nevera. Ho tindreu fet per a quan vulgueu menjar. Es pot acompanyar amb una mica de veganesa freda, un pa amb tomata o una bona tomata amanida, i un vi rosat fresquet. Un àpat d'estiu refrescant i nutritiu.